De bucurie, Căprioara a sărit în penal

De bucurie, Căprioara a sărit în penal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Puţin după miezul  nopţii de 17 mai a.c., o echipă de agenţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi au observat, pe strada Brăilei, în zona „Ultimul leu”, un bolid (autoturismul cu numărul B-68-LRZ) care sărise binişor peste viteza maximă admisă în oraş. Asta se vedea cu ochiul liber, iar  aparatul radar a înregistrat 85 de kilometri la oră.

La volanul autoturismului? O persoană de sex feminin, Căprioara Nadia (35 de ani), din Galaţi. Pentru depăşirea vitezei maxime admise în oraş era pasibilă de o amendă şi de puncte de penalizare.

Numai că, poliţiştii nu s-au mulţumit cu atât şi, aşa cum scrie în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, a fost nevoită să se supună şi controlului cu aparatul etilotest. Gestul poliţiştilor n-a fost în zadar din moment ce aparatul acela ostil a indicat o concentraţie de 0,65 miligrame/litru de alcool pur în aerul expirat.

Dar greul abia de aici a început pentru Căprioara Nadia, pentru că i-au fost recoltate probe biologice şi… La prima probă de sânge luată la ora 1.05 i s-au găsit 1,25 grame/litru de alcool în sânge. După o oră, la proba a doua, concentraţia mai scăzuse până la 0,90 grame/litru de alcool în sânge, semn că băutura începuse să fie metabolizată. Un adevărat dezastru, ce mai!

Totuşi, oricât de jenantă era situaţia în care se afla, Căprioara a recunoscut că băuse două-trei pahare cu vin pe la ora 22.30. A relatat că atunci fusese anunţată la telefon că a câştigat o sumă importantă de bani la Bingo Metropolis şi, din cauza euforiei declanşate la vestea câştigului, a uitat ce mai are de făcut în acea seară şi a băut.

Apoi, după cum a declarat cu ocazia cercetărilor, a condus maşina cu intenţia de a o alimenta la o staţie PECO. Aşa, după o fericire precum cea provocată de câştigul la Bingo, a venit şi o (ne)fericire provocată de echipajul Poliţiei Rutiere.

Saltul căprioarei cu autoturismul de  la viteza legală la cea de 85 de kilometri la oră şi sub influenţa băuturilor alcoolice i-a adus şi un dosar penal.

Citit 2499 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.