„Loverboy” din Galați și Pitești, uniți într-o rețea de proxenetism, scoteau femei la produs pe internet

„Loverboy” din Galați și Pitești, uniți într-o rețea de proxenetism, scoteau femei la produs pe internet
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Șapte indivizi au fost reținuți în urma mai multor descinderi pe care procurorii DIICOT le-au făcut în județele Argeș și Galați, în cadrul unei anchete ce viza activitatea unei rețele care se ocupa cu traficul de persoane. Anchetatorii au plecat de la locațiile verificate cu 19 persoane, pe care le-au dus la audieri, dar și cu bani și mașini de lux.

Presupusele activități infracționale ale unei grupări formate din indivizi din două județe s-au desfășurat timp de aproape trei ani, când cei acuzați acum de trafic de persoane și proxenetism ar fi început să racoleze tinere cu scopul de a face bani de pe urma lor. Schema prin care le convingeau era una patentată și care le-a garantat succesul. Șase femei, printre care și una minoră, ar fi acceptat, potrivit procurorilor DIICOT, să-și vândă trupurile pe bani, în România și în străinătate, chipurile ca să-și ajute ”iubiții” să scape de problemele financiare ori ca să-și clădească un viitor prosper împreună.

Postate pe site-uri de promovare a serviciilor sexuale, tinerele ar fi ”muncit” în folosul proxeneților și le-ar fi adus venituri consistente, parte dintre acestea fiind investite de proxeneți în mașini de lux și alte bunuri de valoare. Sume mari de bani au fost găsite la cele nouă percheziții pe care procurorii DIICOT Pitești le-au făcut în Galați și Argeș. 

”Au fost identificate și ridicate sumele de 16.000 de euro și 1.000 de lei, 14 telefoane mobile, două unități de calcul și diverse înscrisuri. Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător cu privire la trei autoturisme, cu o valoare cumulată de aproximativ 70.000 de euro, precum și asupra unui imobil”, au anunțat procurorii DIICOT la finalizarea perchezițiilor. 19 persoane, suspecți, martori și părți vătămate, au fost duse la audieri, la Pitești, șapte dintre acestea fiind reținute sub acuzația de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Acestea vor fi prezentate Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Citit 9720 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2023 18:35

3 comentarii

  • postat de Gigel
    Sâmbătă, 25 Februarie 2023 08:42
    5.13.195.***
    Pai ce ei trăiesc în cocioaba?
    0
    0
  • postat de George
    Vineri, 24 Februarie 2023 22:15
    82.176.202.***
    Cocioaba aia ti se pare ca este lux???
    0
    0
  • postat de Gigel
    Vineri, 24 Februarie 2023 18:45
    5.13.195.***
    In ce lux traiau interlopii aia de la tara.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.