Criminalii sunt mulţi, dar nu scapă!

Criminalii sunt mulţi, dar nu scapă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Despre Compartimentul Marea Violenţă, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi se poate spune că este unul foarte curat, fără niciun fel de… codiţe. 

Lucrătorii acestui compartiment se ocupă de rezolvarea unor cazuri grele precum: omoruri; tentative la omor; loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, pruncucideri, violuri ce au ca victime minori sub 15 ani, violuri urmate de moartea victimei sau de sinucideri ale victimelor violurilor, prostituţie, proxenetism.

Toţi autorii – cunoscuţi

De ce am afirmat că este un compartiment fără codiţe? Pentru că în perioada care a trecut din acest an, ca şi în alte perioade similare, nicio cauză nu a rămas cu autor necunoscut.

Probabil că nu este deloc întâmplător, având în vedere că şeful Serviciului Investigaţii Criminale este comisarul şef Ştefan Căpătan, un om cu o vastă experienţă în investigarea celor mai încâlcite speţe de gen, care, nu o dată, a reuşit să găsească urmele şi acolo unde şi când nimeni nu mai spera!

Am făcut această paranteză, întrucât Ştefan Căpătan, chiar dacă e şef de serviciu, nu ezită să plece pe teren alături de colaboratorii săi pentru elucidarea unui caz mai dificil.

Unul dintre aceşti colaboratori de nădejde e şi tânărul inspector de poliţie Nicu Grecu, cel care conduce compartimenul de care vorbim şi care ne-a şi pus la dispoziţie câteva date despre activitatea lucrătorilor pe care-i păstoreşte.

10 omoruri din 13, la ţară!

În 2010, pe raza judeţului au fost înregistrate 13 infracţiuni de omor, marea majoritate, adică 10, fiind comise în mediul rural şi doar trei în mediul urban. Patru dintre aceste infracţiuni au fost comise în stradă, restul în locuinţe, curţi etc. Un singur omor a fost comis pe timp de zi.

Patru omoruri au fost săvârşite prin lovirea victimelor cu pumnii şi cu picioarele, patru prin lovituri de cuţit, două prin lovire cu corpuri contondente (bâte)  şi câte unul cu seceră, topor, tărpan.

Un singur omor a avut ca mobil  răzbunarea, celelalte fiind comise ca urmare a unor conflicte spontane; în nouă situaţii, omorurile au fost comise pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

Tot din datele pe care ni le-a oferit inspectorul de poliţie Nicu Grecu aflăm că în privinţa relaţiei dintre victimă şi autor, în trei situaţii aceştia erau fraţi; într-un singur caz victima era tată, iar autorul era fiul acestuia. În celelalte situaţii, victimele şi autorii se cunoşteau, dar fără a  avea legături de rudenie.

Într-un singur caz victima a fost femeie; autorii au fost, întotdeauna, bărbaţi.

În fine, în urma cercetărilor, au fost arestaţi toţi autorii infracţiunilor de omor.

Concluzia, în judeţul Galaţi, criminalitatea se menţine la cote ridicate, dar, măcar, autorii omorurilor nu scapă nici în gaură de şarpe.

Citit 1373 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.