Furturi comandate la stâne din județul Galați. Descinderi în forță la hoții de ovine (FOTO și VIDEO)

Furturi comandate la stâne din județul Galați. Descinderi în forță la hoții de ovine (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Sute de oi, în valoare de zeci de mii de euro, au fost furate în ultimele săptămâni de la mai multe crescătorii de pe raza județului Galați

Suspectă este o grupare care ar fi acționat în beneficiul unui cioban din Măstăcani, care ar fi urmat să le plătească hoților doar zece la sută din valoarea reală a animalelor furate. Poliția a reușit să recupereze doar o parte a prejudiciului și îl caută acum pe cel care a comandat jaful organizat.

Au fost descinderi vineri, 26 mai, în mai multe comune din nordul județului Galați, polițiști din zece structuri, inclusiv luptători în trupele speciale, făcând nouă percheziții în locații unde se suspecta că s-ar fi aflat autorii mai multor furturi de  ovine comise în ultimele săptămâni, precum și animale sustrase. Astfel, în locații din Berești, Măstăcani, Rădești, Jorăști și Berești Meria, anchetatorii au căutat dovezi și persoane care să îi ajute în instrumentarea a două dosare penale de furt calificat deschise ca urmare a sesizărilor venite în cursul lunii mai, de la proprietari de stâne din comuna Bălășești. Unul dintre ei a rămas fără 180 de oi, în urmă cu două săptămâni, când persoane necunoscute i-au intrat în saivan.

”În noaptea de 13 spre 14 mai 2023, în baza unei înțelegeri prealabile, trei bărbați, cu vârstele de 36, 33 și 43 de ani, primii doi din orașul Berești, iar al treilea din comuna Rădești, s-ar fi deplasat la o stână amplasată în extravilanul satului Bălășești și ar fi sustras 180 de ovine, oi și miei. Conform înțelegerii, cea mai mare parte dintre ovine ar fi urmat să fie valorificate la deținătorul unei stâne amplasate pe raza comunei Măstăcani, un bărbat de 44 de ani, pentru care urma să fie achitată suma de 2.000 de euro”, a precizat IPJ Galați prin intermediul unui comunicat de presă remis la finalul perchezițiilor care au avut loc vineri, 26 mai. Valoarea estimată a oilor sustrase este de 105.000 lei, adică circa 20.000 de euro. Dintre cele 180 de oi furate în noaptea de 13 spre 14 mai, polițiștii au găsit în locațiile percheziționate 128. Au fost ridicate mai multe mijloace de probă și au fost puse în aplicare mai multe mandate de aducere la audieri.   

”Antrenament” cu o săptămână înainte

Unul dintre suspecții care ar fi participat la acest furt ar fi ”expert” în domeniu. Bărbatul de 43 de ani, din Rădești, este bănuit că ar fi furat, cu doar o săptămână înainte, nu mai puțin de 94 de oi de la o altă stână din Bălășești. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 50.000 de lei. Dintre cele 94 de animale (oi și miei) sustrase în noaptea de 7 spre 8 mai, polițiștii au mai recuperat doar 40. 

În urma audierilor și administrării materialului probator, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbaților cu vârstele de 36, 33 și 43 de ani, urmând ca aceștia să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive. Totodată, polițiștii îl caută pe bărbatul de 44 de ani din Măstăcani, care comandase furturi de oi. Acesta nu a fost găsit la adresa de domiciliu și se sustrage, la acest moment, cercetărilor.

Citit 7429 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2023 09:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.