Capturat cu mascații, după ce a alimentat fără să plătească

Capturat cu mascații, după ce a alimentat fără să plătească
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Decizie bizară a Judecătoriei Galați în cazul unui individ care a furat combustibil dintr-o stație PECO, folosindu-se de un autoturism cu numere false și care nu s-a grăbit să își remedieze greșeala, așteptând mai bine de două săptămâni ca poliția să-i bată la ușă.

Două săptămâni a durat ancheta într-un caz de furt de la o benzinărie din Galați, dar cel suspectat că și-a alimentat mașina fără să treacă pe la casă a fost eliberat din arest după numai 24 de ore. Poliția s-a chinuit zile în șir să-l prindă pe cel reclamat de reprezentanții benzinăriei de pe strada Saturn, vizionând imagini de pe camerele de supraveghere și încercând să stabilească identitatea unei persoane care conducea o mașină ce figura ca înmatriculată cu alte numere decât cele prezentate de imaginile preluate.

Ancheta, una dificilă, a început pe 12 iunie, când reprezentanții benzinăriei au sesizat faptul că, pe 8 iunie, un șofer alimentase cu combustibil în valoare de aproape 500 de lei, după care s-a urcat la volan și a plecat fără să achite. În ciuda încercărilor de a-l rechema la stație ca să plătească, cei de la PECO nu au reușit să-și recupereze banii și au anunțat poliția.

"Activitățile de cercetare au dus la identificarea conducătorului auto bănuit de comiterea acestei fapte, fiind vorba de un bărbat de 35 de ani, din municipiul Galați. Din cercetări, a rezultat că persoana în cauză, la data de 8 iunie, în jurul orei 18,30, s-a deplasat la stația PECO cu un autoturism căruia i-a aplicat numerele de înmatriculare de la un alt autovehicul, iar după ce a alimentat cu combustibil a plecat fără să achite contravaloarea acestuia", a explicat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Pe 30 iunie, polițiști de la două secții și luptători din trupele speciale au descins la trei adrese din oraș, la una dintre ele găsindu-l pe cel căutat. Bărbatul a fost reținut pe loc, dar nu a stat în custodia poliției decât 24 de ore. Asta pentru că Judecătoria Galați, în fața căreia a ajuns cu propunerea de arestare preventivă, nu a ținut cont de acuzațiile de furt, conducerea unui autoturism cu numere false, de faptul că individul nu s-a grăbit să-și repare "greșeala" și nici de dovezile aduse în acest sens și l-a pus în libertate.

Citit 6042 ori Ultima modificare Marți, 11 Iulie 2023 06:15

7 comentarii

  • postat de Marian
    Miercuri, 05 Iulie 2023 09:40
    80.24.237.***
    Hei Dane, rectifica. De la Peco, nu benzinarii.
    A cam trecut ceva de la Revolutie, mai exact 34 de ani. Dar cu "reveneala e grele" tare. Benzinariile sunt in continuare Peco, camioanele se numesc tiruri samd. Ca romanul si cand iese in afara tarii, el tot de la Peco alimenteaza iar camioanele se n
    0
    0
  • postat de Dan
    Marți, 04 Iulie 2023 22:02
    86.124.121.***
    De la bănci benzinării supermarketuri poate sa fure nu mă deranjează că oricum fura de la hoți .
    0
    0
  • postat de Emil
    Marți, 04 Iulie 2023 08:53
    82.76.59.***
    Aceasta categorie a magistratilor sunt, STAT IN STAT, acestia fac ce vor, acestia tergiverseaza voit dosarele, cu anii, lasand infractorii, criminalii sa scape nepedepsiti, si cazuri sunt cu miile, acestia in frunte cu inamovabilii de la curtea constitutionala, nimeni nu i deranjeaza si fac ce vor,
    0
    0
  • postat de Laur
    Marți, 04 Iulie 2023 07:36
    80.233.61.***
    Liber la furat. Incurajarea actelor anti sociale, incurajarea încălcării regulilor . Si asta pentru a face viata mai grea celor care au mai rămas prin tara aceasta ,și visează la un trai normal,civilizat și cărora li se impun plata unor pensii astronomice ,,speciale" pe fondul unor discursuri jeluit
    0
    0
  • postat de Fara cuvinte
    Marți, 04 Iulie 2023 03:25
    5.13.233.***
    Nesimtire cat cuprinde din partea celui [celei ] care l-au judecat , asta inseamna bataie de joc la adresa politiei care au muncit la prinderea faptasului., Si uite cum se incurajeaza infractinalitatea in oras dind aripi derbedeilor de a comite jafuri sau alte infractiuni cumplite .
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Luni, 03 Iulie 2023 22:05
    5.13.169.***
    Vrem si noi numele magistratilor implicati in COMPLICITATEA LA FURT DE LA BENZINARIE!!! Vrem sa stim numele pramatiilor ce urla dupa pen sii speciale!!!! Si mai fac si greva si vacanta de 2 luni NESIMTITII! Astia meritau batuti de mici!
    0
    0
  • postat de Ion
    Luni, 03 Iulie 2023 18:00
    37.251.222.***
    Mulțumim din suflet magistraților! Datorită lor, ne simțim mai în siguranță și vedem că munca polițiștilor a fost recunoscută și răsplătită.
    Trăiască pensia specială!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.