Un urmărit național a fugit de poliție cu o mașină furată, beat, drogat şi fără permis

Un urmărit național a fugit de poliție cu o mașină furată, beat, drogat şi fără permis
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un bărbat urmărit național pentru tâlhărie a fost prins de polițiști, după o urmărire ca în filme, fiind beat, drogat, fără permis și la volanul unei mașini furate

Bărbatul a fost remarcat de polițiști duminică, 16 iulie, pe strada 1 Decembrie 1918 din Tecuci, în timp ce automobilul pe care îl conducea se deplasa sinuos. Șoferul a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor și şi-a continuat deplasarea pe DN 25, către comuna Drăgănești, fiind urmărit de polițiști aproximativ 2 km până a hotărât să oprească.

La testarea pentru consumul de alcool, valoarea indicată de aparatul Drager a fost de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la cea pentru consumul de substanțe psihoactive a fost indicată o valoare pozitivă la consumul de amfetamine. După verificarea în bazele de date, s-a stabilit că bărbatul, în vârstă de 34 de ani, are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice și a fost dat în urmărire la nivel național la începutul lunii în curs, întrucât se sustrage executării unui mandat de arestare emis de Judecătoria Bacău, după ce a fost condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, în anul 2018. De asemenea, autoturismul pe care îl conducea aparține mamei sale, iar cel depistat la volan l-ar fi luat fără acordul acesteia. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive, precum și a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis și furt în scop de folosință. Ulterior, bărbatul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Biroul Urmăriri, în vederea punerii în executare a mandatului de arestare.

Citit 2557 ori Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2023 21:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.