Gălățean arestat pentru jafuri de 150.000 de euro în tutungerii și bijuterii din Austria

Gălățean arestat pentru jafuri de 150.000 de euro în tutungerii și bijuterii din Austria
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Iulian Feraru, urmărit internațional după ce a furat și tâlhărit în Austria, a fost capturat în Măgurele, județul Ilfov, de forțele speciale ale Poliției. Faptele de care este acuzat gălățeanul în vârstă de 44 de ani s-ar fi petrecut în urmă cu trei ani și s-ar fi soldat cu furtul de bunuri și bani în valoare de circa 150.000 de euro.

Galațiul apare din nou pe lista "marilor hoți" care au speriat vestul. Austria este cel mai recent stat care a înregistrat punerea în aplicare a unui mandat european de arestare emis pe numele unui gălățean, Iulian Feraru, un bărbat de 44 de ani suspectat că în 2020 ar fi dat cel puțin trei lovituri, în urma cărora a lăsat nu doar victime, ci și pagube importante.

Seria de asalturi de care este acuzat Feraru ar fi început în septembrie 2020, când ar fi pătruns într-o tutungerie din Viena, prin distrugerea fațadei de sticlă, de unde ar fi sustras țigări de peste 19.000 de euro. O lună mai târziu, fără să fie prins, repeta operațiunea, la aceeași tutungerie. Atacul, în cursul căruia ar fi încercat să fure bani și alte bunuri din magazin, ar fi rămas la faza de tentativă, hoțul fiind speriat de sistemul de alarmare. Marea lovitură avea însă să o dea în decembrie 2020, când a atacat un magazin de bijuterii, dintr-un alt oraș. Acolo, cu alți complici, a bătut crunt o persoană aflată în interior și a furat sume considerabile de bani, dar și bijuterii, numai acestea din urmă fiind în valoare de aproape 100.000 de euro, susțin reprezentanții Poliției din Austria.

"La data de 19 decembrie 2020, împreună cu alte persoane, ar fi intrat într-un magazin de bijuterii din localitatea Wiener Neustadt și ar fi atacat, în mod repetat, o persoană, lovind-o cu pumnii și picioarele. Ulterior, persoana vătămată ar fi fost târâtă în partea din spate a magazinului, unde ar fi fost legată de mâini și de picioare, iar în urma agresiunii ar fi suferit vătămări corporale multiple. Persoanei i-ar fi fost sustrași aproximativ 35.000 de euro, iar din vitrinele magazinului ar fi fost luate bijuterii de 94.500 de euro", au precizat anchetatorii.

Mandatul emis de autoritățile austriece, după ce s-a stabilit că Iulian Feraru este principalul suspect al faptelor de tâlhărie, tâlhărie în formă agravată, furt, furt în formă agravată și pătrundere prin efracție a rămas fără finalitate timp de aproape trei ani, pentru prinderea infractorului fiind mobilizate polițiile tuturor statelor care îl aveau în bazele de date ca urmărit internațional. Pe 18 august 2023, în urma unei activități de investigare complexe, desfășurate de polițiștii de la Urmăriri din cadrul IPJ Galați, cu ajutorul celor de la Direcția de Investigații Criminale, Direcția Operațiuni Speciale și SIAS (IGPR), Iulian Feraru a fost capturat pe raza localității Măgurele, județul Ilfov. În cursul aceleiași zile, el a fost prezentat Curții de Apel București, care a confirmat mandatul european și a dispus arestarea provizorie a gălățeanului pe o perioadă de 15 zile, timp în care poliția va trebui să facă demersurile necesare predării acestuia către autoritățile austriece.

Citit 6540 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2023 12:34

4 comentarii

  • postat de Ne mai recuperăm banii pierduți neintrând în Spațiul Shengen.
    Marți, 05 Septembrie 2023 14:30
    109.166.132.***
    Mai recuperăm financiar și noi cum putem, dacă tot nu am intrat în spațiul Shengen din cauza Austriei, pierderile fiind de miliarde de euro, așa, omul a cheltuit banii ''împrumutați'', în România, plătind taxe, impozite TVA.
    0
    0
  • postat de Vecinu
    Luni, 21 August 2023 09:03
    82.79.152.***
    Ambasadorul României la Viena, ce mai vreți?!
    0
    0
  • postat de Transbur
    Luni, 21 August 2023 07:50
    194.105.20.***
    Romi, rromi, cadou pentru Haustria!
    0
    0
  • Duminică, 20 August 2023 22:24
    109.166.128.***
    Trebuia dat la schimb cu schengenul. Si in plus inca 50de mii de ferari cu fapte similare. Austria si ciocanarul nu uita si nu iarta cu tot petrolul si padurile jefuite.Inclusiv cu banii din suprapreturile impuse la credite, carburant si in magazinele iluminate!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.