Elev judecat pentru şantaj

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dediu Ciprian, în vârstă de 18 ani, e deja arestat preventiv, iar zilele acestea a fost trimis în judecată pentru şantaj.

Faptele de care este acuzat au fost săvârşite, aşa cum reiese din rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria  Galaţi, în august-septembrie 2010. În această perioadă, a contactat doi minori  cărora le-a cerut diverse sume de bani (între 10 şi 20 de lei) cu titlu de „taxă de protecţie”.

Mai mult, a încercat chiar să reţină telefonul mobil al unuia dintre minori drept garanţie a predării sumelor solicitate. Apoi, în ziua de 22 septembrie, Dediu Ciprian l-a ameninţat pe tatăl celor doi băieţi, elevi la Colegiul „Vasile Alecsandri”, cerându-i acestuia suma de 50 de lei. Tatăl băieţilor a sesizat Secţia I de Poliţie.

Cadre de aici, de la Serviciul Investigaţii Criminale -   Inspectoratul de Poliţie al judeţului Galaţi, coordonate de un procuror de la Parchetul local, au organizat, imediat, a doua zi, o acţiune  specifică de flagrant.

Lui Dediu Ciprian i s-au oferit cei 50 de lei pe care-i pretinsese, numai că aceştia erau bani pregătiţi drept momeală, pe care a şi muşcat-o de altfel.

Fapta de a fi  constrâns o persoană împotriva voinţei ei, cu scopul de a primi de la aceasta o sumă de bani cu titlu de „taxă de protecţie” este infracţiune de şantaj.

Dediu Ciprian - la 18 ani elev abia în clasa a IX-a - a încercat să nege faptele săvârşite, ceea ce, evident, după flagrant nu l-a mai ajutat cu nimic. Instanţă va hotărî care va fi locul în care îşi va termina studiile liceale.

Citit 811 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.