Unii îi reţin, alţii îi eliberează (!?)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prinşi cu mâţa-n sac (ţigări Plugarul), doi contrabandişti au fost lăsaţi în libertate de judecători -

Coşug Traian şi Pândaru Adrian au fost reţinuţi pe baza de ordonanţă după ce, în seara zilei de 12 octombrie 2010, au fost prinşi cu mâţa-n sac, mai exact cu 29.518 pachete de ţigări pentru care n-aveau, şi documente de provenienţă.

Au fost luaţi de la bordul unei autoutilitare Mercedes Benz, cu numărul de înmatriculare VS-03-GYG, care rula, noaptea, pe la ora 23,00, pe Drumul Naţional 24D, pe raza localităţii Bălăbăneşti.

Cei doi, consideraţi de procurori a fi infractori periculoşi, au fost prezentaţi, conform unei ordini fireşti a lucrurilor, în instanţă, cu propunerea de arestare preventivă. La instanţă (Judecătoria Galaţi), o tânără magistrat-judecător, Carmen Cosma, a hotărât, punerea celor doi în libertate.

Spre stupoarea poliţiştilor din localitatea amintită, a celor de la Serviciul Investigaţii Fraude şi a procurorilor de la Parchetul local Galaţi care făcuseră ceva ca să-i prindă.

Conducerea Parchetului local Galaţi, ne-a spus că procurorul de caz a făcut deja recurs împotriva hotărârii de respingere a propunerii măsurii de arestare preventivă. Vom vedea ce va fi la Tribunal.

Până atunci, însă, mai trebuie spus că valoarea  prăzii, care s-a dovedit a fi de contrabandă, era de 30.116,15 lei, iar cea a prejudiciului creat bugetului de stat de 259.985,05 lei, sumă cu care ANAF s-a şi constituit parte civilă în proces.

Coşug Traian, merită precizat, a fost agent şef principal de poliţie şi a lucrat la sectorul Poliţiei de Frontieră Huşi până la data de 19 decembrie 2007, când s-a pensionat, fiind clasat din punct de vedere medical. Se poate spune, deci, că avea ceva „cunoştinţe” despre cum ar putea ieşi ţigările de contrabandă în şi din ţară.

Fostul poliţist şi coechipierul Pândaru Iulian Adrian sunt acuzaţi şi cercetaţi penal acum pentru infracţiunea de contrabandă. „Gestul” judecătorului amintit „încurajează - aprecia procurorul de caz - amplificarea şi perpetuarea unor astfel de infracţiuni comise contra patrimoniului, creând sentimentul că cetăţenii nu sunt şi nu pot fi apăraţi în spaţiul public, îngreunând, totodată, activitatea de identificare şi urmărire a tuturor persoanelor implicate”. 

Cei doi contrabandişti de „Plugarul” ar putea să şi dispară puţin, că doar au şansa libertăţii ce trebuie valorificată cumva.

Citit 1273 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.