Transport de droguri pentru Galați, depistat după un accident rutier

Transport de droguri pentru Galați, depistat după un accident rutier
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Filiera de traficanți care acționează pe ruta Galați - Vrancea a cunoscut un nou eșec, la finele săptămânii trecute, după ce o cantitate însemnată de droguri a fost interceptată de poliție, la Reșița.

Șase kilograme de cristale au fost găsite în coletele care urmau să ajungă în Galați, pentru a fi mai apoi distribuite consumatorilor de aici. Flagrantul în urma căruia doi dealeri au ajuns după gratii și nu mai puțin de șase kilograme de droguri de mare risc, în custodia poliției, a avut loc sâmbătă seară, în centrul municipiului Reșița. Stupefiantele poate ar fi fost transportate mai departe, spre Galați, dacă mașina în  care se aflau cei doi proprietari ai mărfii nu ar fi fost implicată într-o banală tamponare. Totul s-a petrecut chiar în preajma microbuzului care venea din Olanda și în care se aflau cristalele, bine camuflate printre produse alimentare.

Plan bine pus la punct

Cristian Florin Apetrei, un gălățean care are antecedente penale pentru tulburarea liniștii publice, și Adrian Constantin Seranfir, un vrâncean cu state vechi în traficul de droguri, condamnat fiind ca membru al unei grupări care se ocupa cu astfel de afaceri, au pus la cale transportul de cristale săptămâna trecută. Au cumpărat marfa din Olanda și pentru a o aduce în țară și mai apoi la Galați în siguranță au "expediat-o" printr-o firmă de transport. Mai multe pachete disimulate cu produse alimentare au fost încărcate în microbuzul care urma să ajungă la Reșița. Pentru a fi siguri că vor ajunge odată cu marfa la sediul firmei de transport, au însoțit cu un autoturism mijlocul de transport. Odată ajunși la sediul societății, ghinionul a făcut ca cel aflat la volan să tamponeze o altă mașină. A venit poliția, iar de la testarea șoferului, care a ieșit pozitiv la consumul de droguri, până la descoperirea cristalelor în microbuz, nu a mai fost decât un pas.

"Cei doi inculpați, conducător auto și pasager, au fost depistați în trafic, în urma implicării într-un accident rutier fără victime, în urma testării cu aparatul Drager, șoferul prezentând valori pozitive la consumul unei substanțe din categoria drogurilor de mare risc. De asemenea, cu ocazia controlului efectuat în autoturism a fost găsită o țigaretă confecţionată artizanal, cu conținut de canabis, un plic cu sistem de închidere etanș, în care se afla o cantitate de materie vegetală, respectiv canabis, și un dispozitiv electronic de vidare", au anunțat procurorii DIICOT la finalizarea operațiunii.

Odată cu cele șase pungi cu cristale găsite în microbuz, care urmau să fie aduse și vândute în Galați, polițiștii au mai găsit asupra celor doi sume importante de bani, respectiv 15.700 de euro și 1.100 de lei, dar și șase telefoane mobile. Apetrei și Seranfir au fost duși în fața Tribunalului Caraș-Severin duminică, 5 noiembrie, instanța admițând propunerea DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citit 4215 ori Ultima modificare Vineri, 10 Noiembrie 2023 22:47

5 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 07 Noiembrie 2023 11:17
    5.13.167.***
    Romania tara prostitutiei peste hotare, aici virtuale... si droguri! Camataria este demult depasita!... Dar toti nu stiu nika. Pute a iarba tot orasul in cartierele marginase... is bisericute cu nori de maria campioana... iar locala stau in masinute nu au treaba sa se deranjeze... la 7100 de Ron!
    0
    13
  • postat de Averescu
    Marți, 07 Noiembrie 2023 11:05
    37.161.7.***
    De ce nu se face controlul extins al averii? Asa ies la iveala și banii din corupție și din trafic sau măcar o parte. Ca am văzut ca pe noi oamenii cinstiți și cu taxele la zi știe anaful sa ii terorizeze. Ăștia își plasează averile prin interpuși.
    0
    15
  • postat de Ghiță
    Marți, 07 Noiembrie 2023 08:40
    86.124.201.***
    E nevoie de bani pentru alegeri, să vedeți de acum contrabanda la frontiera, plus că vin sărbătorile.....
    0
    10
  • postat de Speciali degeaba de lux bibelouri
    Marți, 07 Noiembrie 2023 03:59
    51.179.39.***
    Plătim cu bani grei sri-ul, poliția, diicotul cu mega-salarii speciale de lux însă România este practic un sat fără câini. Am convingerea că traficul cu droguri este la cote stelare și ăștia sunt 2 parliti. Portul Constanța este cu porțile deschise. La ce rost are sa Plătim atâția speciali degea
    0
    19
  • postat de nu stie nimeni.
    Luni, 06 Noiembrie 2023 15:37
    89.39.81.***
    ghinionul lor. daca nu era accidentul nu se stia.... chiar credeti ca nu se stie cum intra marfa furata si iarba in romania din spania? stie tot satul si nu stie primarul...
    2
    50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.