Violenţa - vedetă în dosarele Parchetului gălăţean

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vătămare cu aracul * Un brânci, un şanţ, la spital şi la judecată! * Cu pumnul, pe şosea şi la bar *

Iată, în cele ce urmează, câteva  „întâmplări” în care violenţa devine uşor argumentul principal al unor dispute cu consecinţe grave. Exemplele au fost „culese” din noianul de dosare soluţionate la unităţile de parchet gălăţene.

Vătămare cu aracul

Dândărilă Ioan şi Calinov Ionel locuiau, oarecum în linişte, împreună. Asta până în data de 8 iunie 2010, o zi ce nu le-a fost de bun augur, din moment ce au ajuns la discuţii contradictorii şi aprinse. Focul disputei a fost înteţit de D.I., care a luat un arac şi l-a croit peste mâini pe C.I. O femeie, Calinov Anicuţa, a intervenit şi conflictul a fost înăbuşit.

Singura problemă a fost aceea că cel lovit a început să acuze dureri mari la braţul drept şi a fost internat la spital, unde a stat de pe data de 11 iunie până pe 18 octombrie 2010. A avut nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale, ceea ce a contribuit decisiv la acuzaţia de vătămare corporală ce s-a abătut asupra celui care-l bătuse.

Pentru asta, Dândărilă Ioan (55 de ani) a şi fost trimis zilele acestea în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. 

Un brânci, un şanţ, la spital şi la judecată!

Tot o vătămare corporală a comis şi Bulgaru Nicu (50 de ani), din Frumuşiţa. Acesta, deşi faptele de care este acuzat au fost săvârşite în luna mai a anului trecut,  a fost trimis zilele acestea în judecată. De ce?

Pentru că, după ce a băut la un bar împreună cu Aurelian M., i-a căşunat pe acesta din urmă, căruia i-a administrat un brânci. A.M. s-a prăbuşit într-un şanţ betonat, din care nici că se mai putea ridica. A încercat asta şi cel care l-a pocnit, dar n-a fost chip.

În fine, partea vătămată de brânci şi de căzătura în şanţ a ajuns la spital, unde  avut nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca.

Cu pumnul, pe şosea şi la bar

Tot pentru un act de violenţă pornit de la o ceartă au fost trimişi în judecată tinerii Ionică Gică, din Galaţi, în vârstă de 19 ani  şi Mihai Cătălin, din Cişmele, de 18 ani. 

I.G. a dat cu pumnul, pe şosea, într-o împrejurare care nu impunea în niciun caz un asemenea gest violent, iar M.C., la fel, a intrat în hora violenţelor după ce „combatanţii” au ajuns la un bar din Cişmele.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, cei  doi vor da seamă în instanţa de judecată pentru comiterea infracţiunii de lovire.

E clar, fiecare dintre cele trei dispute în care protagoniştii au ajuns la judecată sau la spital puteau fi evitate foarte uşor. La fel de uşor, din  păcate, a fost aruncată şi sămânţa de scandal, care, pe meleagurile noastre, prinde repede rădăcini şi se transformă apoi în violenţă fizică.

Citit 557 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.