Un tâlhar mai puţin în Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Septuagenară tâlhărită în miez de zi şi în plină stradă *

Cum credeţi că ar putea trăi un om la 32 de ani , fără să aibă niciun fel de studii, fără să aibă nicio ocupaţie şi chiar fără să aibă un domiciliu stabil? Gălăţeanul Gheorghe Vasile, pentru că despre el este vorba, îşi făcuse, un mod de viaţă din fărădelegi. Ultima ispravă penală? O tâlhărie, în plină zi şi la drumul mare.

Era 29 septembrie, în jurul orei 11, când Gh.V. mişuna prin Micro 40 cu Farcaş Florin. Mai exact, se cantonaseră pentru un timp în barul Carrera. Au ieşit la un moment dat de acolo şi, în faţa ochilor lui Gheorghe Vasile a apărut o vârstnică, de 70 de ani, care număra un teanc de bancnote.

Fulgerător, lui Gh. V. i-a trecut prin minte să pună mâna pe bani. S-a apropiat de femeie, a prins-o de mână, i-a răsucit-o la spate şi i-a smuls  banii, fugind apoi printre blocuri. Victima agresiunii  a încercat să-l urmărească, dar, evident, n-a reuşit să o facă decât câţiva metri.

După G.V. s-a înşirat apoi în fugă şi partenerul de bar Farcaş Florin. Amândoi au fost văzuţi însă de mai multă lume şi fuga lor ruşinoasă s-a dovedit în cele din urmă a fi şi nesănătoasă, ce-i drept, nu chiar imediat.

Gh.V. s-a oprit câteva momente în dreptul Şcolii nr.30, a numărat banii, ieşindu-i la socoteală 970 de lei, bani pe care i-a şi cheltuit în aceeaşi zi la aparatele de joc.

Fără niciun  căpătâi, dar bogat la cazier

Când a fost prins şi întrebat, n-a avut ce face şi a recunoscut că a atacat-o pe septuagenară, dar a mai zis că a făcut-o fără să o bruscheze, ceea ce nu corespunde realităţii. Nu l-a crezut nimeni, întrucât probele administrate în dosarul penal ce i s-a întocmit îl contraziceau.

În plus, aşa cum reiese din fişa bogată de cazier pe care o are, dar şi din rechizitoriul Parchetului local Galaţi prin care a fost trimis în judecată, Gheorghe Vasile a suferit de-a lungul timpului o groază de condamnări pentru răutăţi precum furt, tâlhărie, distrugere, ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Mai mult,  este subiect şi în alte două dosare penale, care se referă la alte două tâlhării. Ultima dată când s-a eliberat din puşcărie fusese 10 august 2004 şi îi mai rămăsese şi un rest de  250 de zile de închisoare, care, la o adică, i se va adăuga la pedeapsa pe care o va primi probabil pentru că a tâlhărit-o pe femeia de 70 de ani. Şi asta se va întâmpla cât de curând, dosarul cauzei fiind deja trimis către instanţa de judecată.

Important pentru gălăţeni e că a fost extras din teatrul de operaţiuni tâlhăreşti şi e acum acolo unde trebuie. Deocamdată în stare de arest preventiv, aşteptând judecata.

Citit 669 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.