Maşini furate, găsite şi după 12 ani!

Maşini furate, găsite şi după 12 ani!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Găsirea microbuzului Mercedes Benz Sprinter - despre care „Viaţa liberă” a scris ieri - a făcut tot atâta vâlvă ca şi acum doi ani de zile când a fost furat. Nimeni nu mai credea în aşa ceva, dar s-a întâmplat.

Dar dacă vă mai spunem că de curând au fost găsite maşini furate acum 10 sau 12 ani, ce mai ziceţi? Florin Huian, şeful Compartimentului Trafic şi Furturi din Auto din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – IPJ Galaţi, ne oferă câteva exemple.

După 12 ani, un SUV găsit în Rusia

Acum 12 ani, în noaptea de 16/17 noiembrie 1998, din imediata apropiere a Restaurantului Crama Haiducească (Casa Roşie), a dispărut autoturismul Grand Cherokee, aparţinând lui Iulian Ditcov, patronului restaurantului amintit. Au trecut 12 ani, dar când jeep-ul furat rămăsese doar o amintire, s-a întâmplat minunea.

Poliţiştii gălăţeni, în colaborare cu cei din Rusia, au dat de urmele SUV-ului de producţie americană. Datele necesare au şi fost comunicate proprietarului maşinii, acesta urmând să se adreseze autorităţilor din Rusia pentru punerea la punct a modalităţilor de recuperare a autoturismului. Bineînţeles, vestea bună a ajuns la Galaţi tot graţie forţei de acoperire pe care o are Interpolul.

Volkswagen  furat, „pasat” la proprietar

Tot în noiembrie, în noaptea de 10/11, dar în anul 2000, hoţi neidentificaţi au furat din Galaţi autoturismul Volkswagen Passat cu numărul GL-03-YOD, care la vremea aceea aparţinea SC Moderal SRL Galaţi. Firma păgubită a fost despăgubită la data de 19 februarie 2001 de Societatea de Asigurări Garanta SA Bucureşti.

S-au scurs 10 ani şi, când uitarea aproape că se aşezase pe amintirea maşinii de producţie germană, a apărut o lumină… Poliţiştii gălăţeni, ajutaţi de cei din Vâlcea, au găsit autoturismul la data de 5 mai 2010.

Maşina a fost descoperită pe raza judeţului Vâlcea, având seria şasiului modificată, dar constatările tehnico-ştiinţifice criminalistice au atestat faptul că seria de şasiu fusese falsificată, adevărata serie aparţinând autoturismului furat din Galaţi. De altfel, maşina a şi fost recuperată şi predată SC Garanta SA Bucureşti.

Golf 4 din Italia, furat în Galaţi, găsit în Bulgaria!

Un Volkswagen Golf 4, cu numărul AY-602-ZL, aparţinând firmei Segestione din Italia, a fost furat din Galaţi în ziua de 15 ianuarie 2000. Au urmat ani  şi ani de cercetări şi, iată, colaborarea poliţiştilor gălăţeni cu poliţiştii din Bulgaria a dat roade.

După 10 ani de zile, maşina a fost găsită în Bulgaria, în prezent fiind parcată la loc sigur, în garajul Poliţiei din Sofia.

Datele necesare au şi fost transmise proprietarului, care urmează să se adreseze autorităţilor bulgare pentru recuperarea maşinii, găsită în ziua de 30 septembrie 2010.

Citit 2725 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.