Maşini dispărute şi identităţi furate

Maşini dispărute şi identităţi furate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum am scris în  ultima vreme, furturile de maşini sunt încă în atenţia hoţilor de la noi şi de pe aiurea, din moment ce maşini furate aici ajung în Rusia, Ucraina ş.a.m.d. Nici hoţii nu scapă însă de atenţia poliţiştilor, ca dovadă că obiectele hoţiilor, după cum aţi văzut, sunt descoperite chiar şi după 10 sau 12 ani.

Cum au stat lucrurile în acest domeniu de la începutul anului în curs şi până acum? „Furturile au scăzut în acest an. Au crescut în schimb înşelăciunile şi abuzurile de încredere”, ne spune Florin Huian, şeful Compartimentului Trafic şi Furturi Auto – Serviciul Investigaţii Criminale – IPJ Galaţi.

Aflăm astfel că în acest an au fost înregistrate 31 de dosare cu autori necunoscuţi. Din acestea, în 13 cazuri autoturismele au fost închiriate de traficanţi de maşini de la  diferite societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate închirieri de autoturisme.

Traficanţii au închiriat prin diferiţi interpuşi, folosind acte de identitate false sau falsificate, după care maşinile închiriate au fost vândute unor terţe persoane pe teritoriul României sau în străinătate. În aceste cazuri, e vorba de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Tot în acest an, un număr de şase dosare au avut ca obiect abuzul de încredere. Cum se comite o astfel de faptă penală? Relativ simplu: un cunoscut, un prieten, o rudă apropiată îţi cere să-i împrumuţi maşina, beneficiază de buna ta credinţă,  după care se face că plouă şi nu-ţi mai aduce maşina înapoi.

Nu e corect, nu e ortodox, dar criza economică naşte şi „monştri”  de acest gen. Aşa că aviz amatorilor!

Citit 1692 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.