Un soț violent și piroman a fost arestat și alungat din casă, după ce s-a răzbunat pe soţie

Un soț violent și piroman a fost arestat și alungat din casă, după ce s-a răzbunat pe soţie
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Bărbatul care acum câteva zile a semănat teroare în două localități din județul Galați, într-un act de răzbunare împotriva soției sale, a ajuns după gratii

Anchetatorii au stabilit că individul se afla în stare de ebrietate în momentul în care a avariat cinci mașini, dintre care două prin incendiere. Georgian Gabriel Mitrea (36 ani) a primit mandat de arestare pentru 30 de zile din partea Judecătoriei Liești, care a admis propunerea formulată de procurori pentru mai multe acuzații, respectiv lovire și alte violențe, distrugere, tulburarea liniștii și ordinii publice și conducere sub influența alcoolului.

Citește și Soț furios, pericol public. Conflict în familie, cu răniți și mașini incendiate

Toate aceste fapte ar fi fost săvârșite "în lanț", în decurs de mai puțin de o oră, susțin polițiștii solicitați să intervină de urgență joi, 25 ianuarie, la Podoleni, unde Mitrea dăduse foc la două mașini. Anterior, bărbatul mersese la grădinița din Barcea, unde a lovit mașina soției sale, parcată în fața instituției. Cumnata bărbatului, aflată singură în mașină, a fost rănită și dusă la spital. Ulterior, Mitrea s-a dus la casa primarului din Barcea, unde a lovit alte două mașini parcate în fața porții, pentru ca mai apoi să ajungă la Podoleni, la sora lui. Acolo și-a incendiat propria mașină, dar și pe cea a surorii, care se afla în casă la acel moment.

A fost reținut în urma apelului la 112, prin care a fost cerut și ajutorul pompierilor. Dus inițial la spital pentru probe biologice, care să stabilească dacă se afla sub influența băuturilor alcoolice, Mitrea s-a dovedit a fi beat, rezultatele alcoolemiei în sânge fiind de 0,98 g/l (proba 1), respectiv, 0,83 g/l (proba 2) alcool pur în sânge.

Arest și ordin de protecție

În ziua în care Judecătoria Liești a admis cererea procurorilor care au susținut că Mitrea trebuie să ajungă în arest, aceeași instanță a aprobat și solicitarea soției bărbatului de a emite un ordin de protecție împotriva acestuia. Conform documentului emis, Mitrea are interdicție să se apropie de soție și de casă timp de zece luni și să ia legătura cu femeia și cu anumite rude. Totodată, judecătorii au dispus evacuarea lui Mitrea din locuința comună, dispoziție care va putea fi efectiv pusă în aplicare dacă și când bărbatul va fi eliberat din arestul Poliției.

Citit 3029 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2024 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.