Lăsarea în libertate, pericol public

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţionalităţii de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galaţi au formulat următoarea opinie cu privire la punerea în libertate a capilor grupului infracţional constituit din 44 de persoane, care au jefuit în mai multe rânduri pe platforma industrială ArcelorMittal.

„Politica penală a statului o face instanţa de judecată şi dacă instanţa nu înţelege că acolo, în momentul în care sunt probleme,  împotriva  unui fenomen infracţional în expansiune trebuie să lupţi cu mijloace adecvate, atunci situaţia poate scăpa complet de sub control”.

„Evident, punerea în libertate a tuturor celor pentru care am cerut judecarea în stare de arest preventiv ne încurcă, ne descumpăneşte. A fost vorba de o excepţie, de o situaţie complexă, de un număr de 44 de participanţi la jafurile din Combinat, de un prejudiciu uriaş, de o situaţie în care era vorba realmente de un pericol public prin lăsarea în libertate a grupului de care am vorbit”.

„În ceea ce ne priveşte, noi am recurs la căile legale de atac împotriva măsurii de punere în libertate, pe care am considerat-o netemeinică, dar, cum s-a văzut, fără succes”.

„E o situaţie, care nu ne mulţumeşte în niciun fel, după efortul uriaş făcut pentru instrumentarea unei asemenea cauze complexe”.

Citit 739 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.