Judecat pentru abuz de încredere

Judecat pentru abuz de încredere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Avram Florian Adrian a închiriat un autoturism Duster de la o firmă specializată – SC Autonom Service SRL Piatra Neamţ, punctul de lucru de la Galaţi - dar n-a mai restituit-o la termenul stabilit. Pentru asta, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului local, care-l acuză pe împricinat de abuz de încredere, faptă penală care, poate fi pedepsită chiar şi cu  închisoare pe o perioadă cuprinsă între trei luni şi patru ani.

Conform celor scrise în rechizitoriul unităţii de parchet, Avram Florian Adrian a închiriat Duster-ul, în noiembrie anul trecut, pe o perioadă de patru zile. Pentru asta a semnat şi un contract, plătind 280 de euro. În schimb, i s-au înmânat cheile maşinii, copii după cartea de identitate, rovignietă, asigurarea autoturismului şi… la drum!

Legătura dintre un Duster şi o… Georgiana

Prevăzători şi oarecum circumspecţi, cei de la firma Autonom Service l-au sunat două zile mai târziu, aşa de control. Avram a răspuns, afirmând că se află în Bucureşti.

Dar, două zile mai târziu, pe 23 noiembrie, a sunat din proprie iniţiativă la firma de unde închiriase Dusterul şi a spus că maşina a dispărut din Bucureşti cu tot cu prietena sa Georgiana, care se afla în maşină. Normal, a fost sfătuit să facă o plângere la Poliţie, acolo, la Bucureşti, dar a refuzat spunând că nu-l interesează aşa ceva, întrucât nu el este proprietarul SUV-ului.

Asta nu i-a împiedicat însă pe proprietari să facă ei înşişi o sesizare la Poliţie, ceea ce n-a fost deloc de bun augur pentru cel care a împrumutat maşina. A fost găsit, s-a cercetat şi s-a aflat că în ziua de 23 noiembrie nu era în Bucureşti, ci era la domiciliu, adică în satul Şuţeşti, comuna Şuţeşti, judeţul Brăila. Luat la întrebări, a refuzat să răspundă şi a dat declaraţii incomplete, ceea ce, nu l-a ajutat mai deloc.

Procurorul de caz a apreciat că a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile contractuale de restituire a bunului, ceea ce, în termeni juridici înseamnă direct abuz de încredere.

Tocmai de aceea, Avram Florin Adrian, zis „Jaga”, de 33 de ani, altfel fără nicio ocupaţie serioasă, va lua acum drumul instanţelor de judecată. Mai apoi, în funcţie de verdictul judecătorilor, cine ştie!…

Citit 3973 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.