Dosarul insolvenţei Apaterm este pe mulţi bani / 5.000 de euro versus 35.000 de lei lunar

Dosarul insolvenţei Apaterm este pe mulţi bani / 5.000 de euro versus 35.000 de lei lunar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O firmă de renume mondial care se ocupă de falimentul Beyler încasează mai puţin decât doreşte să ia societatea Insol, agreată de Electrocentrale

Dosarul insolvenţei Apaterm ne-a oferit informaţia potrivit căreia Electrocentrale a cerut numirea unui alt administrator judiciar, CC Insol SPRL Galaţi, care să-l înlocuiască pe cel actual. Directorul societăţii a şi semnat de altfel decizia de numire în acest sens, singurul pas care mai este de făcut fiind decizia magistratului care să parafeze hotărârea Electrocentrale. Sigur, lucrurile se vor lămuri pe 25 octombrie, când magistratul care are pe masa de lucru acest dosar al insolvenţei Apaterm, va lua o hotărâre atât asupra planului de reorganizare pe care l-a făcut societatea de distribuţie a căldurii, cât şi asupra constestaţiilor şi a altor cereri care au fost depuse între timp. 

PricewaterhouseCoopers contra Insol

Actualul administrator judiciar, Rominsolv, lucrează pentru 15.000 de lei plus TVA. Oferta Insol, acceptată de Electrocentrale, este de 35.000 de lei pe lună şi şapte procente din valoarea de vânzare a activelor societăţii. Dacă e mult sau puţin, dumneavoastră decideţi, iar pentru asta am luat ca termen de comparaţie o altă ofertă a unei societăţi care înseamnă ceva pe plan mondial şi care se ocupă de reorganizarea firmei Beyler din Galaţi. Este vorba despre PricewaterhouseCoopers, o organizaţie de prim rang pe plan mondial, având peste 150.000 de angajaţi în 147 de ţări, lucru care poate fi verificat printr-o simplă căutare pe Google. Oferta lor, care apare la dosarul din instanţă, făcută pentru 2009, când au fost luaţi în calcul pentru a se ocupa de reorganizare, a fost de 5.000 de euro în primul an (ceea ce înseamnă 22.500 de lei) urmând ca suma să scadă la 3.000 de euro în anii următori, şi două procente din creanţele recuperate. Practic, la acest moment, PricewaterhouseCoopers încasează 3.000 de euro şi două procente din ce recuperează. Oricum ai calcula, oferta făcută de firma care înseamnă ceva pe plan mondial este mult mai bună decât cea a Insol, acceptată totuşi de Electrocentrale.

Facem precizarea că nu ne-am propus să punem la zid pe cineva, însă în condiţiile în care în pericol este căldura Galaţiului, credem că gălăţenii trebuie să ştie ce se întâmplă în acest dosar, cu atât mai mult cu cât sumele care se vehiculează  vor fi luate din banii publici.

 

Citit 2348 ori Ultima modificare Marți, 25 Octombrie 2011 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.