În scandalul banilor de la Barou, Parchetul dă numele contabilei care este cercetată penal

În scandalul banilor de la Barou, Parchetul dă numele contabilei care este cercetată penal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plângerea penală făcută de avocata Domnica Toader pentru a se verifica gestiunea Baroului şi a Casei de Asigurări de Sănătate a primit un prim răspuns din partea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care dau astfel un prim nume pentru care se cercetări.

…A fost trimisă la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi – în vederea efectuării de cercetări faţă de făptuitoarea Tănase Florentina sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 215 indice 1 (delapidare, n.a.)”, comunică procurorii în legătura cu plângerea depusă la Parchet înainte de sărbătorile de iarnă.

Reamintim că sesizarea penală a fost depusă fără a se indica vreun nume, solicitarea fiind doar să se verifice gestiunea Baroului. Avocata Domnica Toader ne-a făcut cunoscut faptul că numele indicat de procurori este al contabilei Baroului. Anul trecut, după alegerile pentru şefia avocaţilor, Domnica Toader a spus că le va contesta, făcând şi o serie de afirmaţii legate de felul în care au fost cheltuiţi banii colectaţi din taxele pe care cei peste 400 de avocaţi le achită. Potrivit unui raport de expertiză contabilă extrajudiciară, deficitul la casa de Asigurări a Avocaţilor pe 2010 a fost de 329.980,72 de lei.

Veniturile pe 2010 la Baroul Galaţi, unde sunt 465 de avocaţi, au fost de numai 500 de milioane de lei vechi, în condiţiile în care la alte barouri cu un număr mai mic de avocaţi veniturile au fost de un miliard de lei vechi”, ne-a declarat Domnica Toader. Reamintim că tot scandalul a pornit în preajma alegerilor pentru şefia Baroului, vorbindu-se atunci despre faptul că descărcarea de gestiune nu va fi dată de către avocaţi, tocmai pentru că ar exista suspiciuni asupra modului în care li s-au cheltuit banii. În ciuda acestor controverse, la cererea colegilor săi, Mircea Breahnă a candidat pentru a treia oară şi a obţinut, cu 180 de voturi, funcţia de decan.

Avocata Toader a contestat alegerile la Uniunea Naţională a Barourilor (UNBR) pe motiv că Mircea Breahnă fost ales pentru a treia oară, lucru interzis de legea care guvernează această profesie. UNBR a dat curs contestaţiei, admiţând-o şi dispunând reluarea alegerilor. Soluţia UNBR a fost practic o palmă pe obrazul celor 180 de avocaţi care şi-au dat votul pentru un candidat despre care ştiau că este la al treilea mandat. UNBR a impus ca de alegeri să se ocupe cei care au făcut parte din Consiliul Baroului ales în 2007. Acum Parchetul a trimis dosarul la Poliţie pentru a fi cercetată contabila în exact scandalul banilor care a precedat alegerile.

Citit 3755 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2012 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.