Beţivii la volan, spaima şoselelor

Beţivii la volan, spaima şoselelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abaterile de la regimul circulaţiei rutiere, în speţă consumul de alcool combinat cu actul de conducere, domină clar peisajul infracţional gălăţean. La Parchetul local,  cele mai multe dosare soluţionate în ultimele zile ale anului 2011 au fost cele care au avut ca obiect consumul de alcool la volan. E vorba, evident, de un consum de alcool care s-a materializat, aşa cum o să vedeţi şi în cele, ce urmează, într-o alcoolemie de peste 0,80 grame/litru de alcool pur în sânge. Iată şi câteva exemple care susţin această afirmaţie.

Doi litri de vin, peste 0,80 grame/litru de alcool în sânge

Gălăţeanul Relu M., în vârstă de 39 de ani, a fost prins, mă rog, (sur)prins într-o asemenea ipostază, după ce înghiţise doi litri de vin  în ziua de 28 octombrie 2011. Cu câteva minute înainte de ora 20,00 s-au găsit însă unii care să-i strice euforia de după răsfăţul bahic.

Indicator agresat cu… bere şi cu Laguna

Un alt gălăţean, mai tânăr (19 ani), Eugen S. avea o îmbibaţie alcoolică în sânge de  1,40 la mie, atunci când, în noaptea 14 octombrie 2011, după ce a consumat un litru de vin şi conţinutul a două cutii cu bere, a lovit cu un Renault Laguna un indicator rutier pe care, probabil, era foarte supărat.

Băut, beat, pupat stâlp de iluminat

Daniel M., de 40 de ani, era, se poate spune, într-o fază (super)bahică din moment ce, după ce a fost „analizat”, avea nu mai puţin decât 2,25 la mie alcool pur în sânge. Dar sânge, cât sânge pur o mai fi avut în alcool? În plus, adică în completare firească, a mai comis cu Dacia Logan şi un accident rutier în zona  Benzinăriei Lukoil „Gyo”. Mai exact, s-a pupat cu un stâlp de iluminat! Asta după ce, cum a declarat cel implicat, a consumat 1,5 litri de vin!

Audi imaculat, şofer (ne)curat!

Un Audi A4 a fost maşina care i-a suportat hachiţele bahice gălăţeanului Daniel S. în noaptea de 20 septembrie 2011. Era ora 02,45, bolidul pe care Daniel S. încerca să-l strunească venea dinspre strada Stadionului înspre strada Siderurgiştilor. Se rostogolea, măre, cu 101 kilometri la oră, când ghinion!, a fost oprit, evident, regulamentar. Bolidul Audi – alb, imaculat, dar şoferul… întinat!

S-a aflat apoi că luase viteză cu 1,35 grame/litru de alcool în sânge şi la… bord după ce ar fi consumat doar o bere dintr-o sticlă de doar o jumătate de litru. Băutura diavolului şi berea asta!

Trasul la măsea şi dispreţul faţă de linia continuă

Iată, în finalul expunerii de faţă, păţania gălăţeanului George A., cel  care, în seara zilei de 1 mai 2011, venea tare pe DN 25, dinspre Şendreni spre Braniştea, la bordul unui Chevrolet. La un moment dat, a depăşit neregulamentar un marcaj longitudinal continuu. Dar, ghinionul celui de la volan a fost că, pe acolo, în acele momente, mai erau şi alţii… Aşa că a fost oprit şi astfel s-a aflat că dispreţul faţă de linia continuă se trăgea de la… trasul la măsea, mai exact, de la doi litri de bere folosiţi pe cale bucală la un grătar a cărui ardere a fost întreţinută de mai mulţi prieteni. Cum observaţi, George A., de 28 de ani, e deja subiect de dosar penal din cauza concentraţiei de alcool pur în sânge de 1,30 grame la mie cu care era musai să fie stins… grătarul.

Cu siguranţă, exemplele desprinse din realitatea rutiero-bahică gălăţeană v-au convins că alcoolul la volan sau, mă rog, la bord, nu-i doar o vorbă-n vânt, ci o treabă foarte-foarte serioasă, adică una cam gravă dacă se poate spune aşa. Gravă? Da, dacă o observi şi din perspectiva unor alte eventuale consecinţe, dar şi prin aceea a dosarului penal.

Citit 2739 ori Ultima modificare Vineri, 13 Ianuarie 2012 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.