Avocatul Viorel David asigură interimatul la conducerea Baroului Galaţi

Avocatul Viorel David asigură interimatul la conducerea Baroului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În februarie, o altă încercare a avocaţilor de a-şi alege şeful

Cea de-a cincea adunare generală prin care cei peste 400 de apărători gălăţeni vor încerca să-şi aleagă decanul se va desfăşura pe 4 februarie. De asemenea, ieri, Bucureştiul a decis ca interimatul să fie asigurat până pe 4 februarie de prodecanul Baroului, avocatul Viorel David.

Prima decizie a fost luată luni în Consiliul Baroului şi vine în contextul în care adunarea de sâmbătă nu s-a putut desfăşura din cauza lipsei de cvorum. Această şedinţă de Consiliu a fost precedată de o adresă trimisă prin fax de opt avocaţi gălăţeni, în frunte cu Domnica Toader, către Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR).

Prin adresă se solicită un decan interimar, după ce se descrie „boicotul” la care avocaţii gălăţeni au asistat pe 14 ianuarie. „Indiferenţa pe care domnul Mircea Breahnă a manifestat-o în buna organizare a Adunării Generale s-a reflectat şi prin faptul că nu a fost prezentă contabila Baroului, care ar fi trebuit să prezinte darea de seamă a gestiunii financiare a Baroului şi a Casei de Asigurări, filiala Galaţi”, se arată în adresă.

Reamintim că o plângere penală o vizează pe contabila respectivă, care este cercetată în legătură cu modul în care s-au folosit fondurile Baroului şi ale Casei. De asemenea, cei din conducerea suspendată a Casei de Asigurări au spus că încă din 1996, momentul înfiinţării instituţiei în care se varsă banii avocaţilor, de cheltuirea acestora au dispus decanul şi Consiliul Baroului. Acesta este contextul în care cei opt avocaţi au solicitat un interimat.

Citit 4095 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2012 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.