Recurs respins în dosarul fabricii ilegale de ţigări

Recurs respins în dosarul fabricii ilegale de ţigări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Curţii de Apel au respins recursurile declarate de cei şase inculpaţi din dosarul “Fabricii ilegale de ţigări”. După cum se ştie, în urmă cu câteva zile, la cererea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Tribunalul a prelungit mandatele de arestare ale lui Eugen Ciobotaru, Remus Pungan, Cornel Uşurelu, Ionuţ Uşurelu, Lucian Beldiman şi Vasile Carp.  Ei au atacat decizia cu recursul care s-a judecat ieri. Toţi sunt implicaţi în dosarul în care anchetatorii au pus pe tapet, la finele lui 2011, că la Tirighina exista o fabrică ilegală de tutun în care lucrau cetăţeni bulgari.

Avocaţii au cerut ieri libertate pentru clienţii lor. Printre motivele invocate s-a numărat şi faptul că procurorii nu ar fi adus dovezi  că ţigările făcute „într-o hală improvizată”, unde pica mai tot timpul curentul electric, au fost şi vândute. Apărătorii au punctat faptul că deşi o cameră de luat de vederi a fost situată în vârful stâlpului de iluminat din faţa societăţii, la dosar nu există înregistrări care să demonstreze traseul tutunului. Ei au aruncat astfel o umbră de îndoială şi asupra prejudiciului de cinci milioane de lei declarat de procurori.

S-a vorbit foarte mult şi despre starea de sănătate a şoferului Vasile Carp, care în perioada când a fost reţinut ar fi fost bătut de mascaţi într-un asemenea hal că ar fi  trebuit  dus de un lucrător de poliţie la Spitalul Militar. Avocaţii au spus că există un act medical în acest sens şi au presupus că Vasile Carp a fost ameninţat subtil de anchetatori ca să nu spună medicului că a fost lovit şi că a venit însoţit de un poliţist. De asemenea s-a mai invocat faptul că primele declaraţii au fost luate fără avocaţi şi că procurorii le-ar fi înapoiat delegaţiile apărătorilor angajaţi, preferându-i pe cei din oficiu. S-a vorbit şi despre Ciobotaru, care nu ar fi făcut decât să-i închirieze o hală lui Adrian Pavelescu, ulterior acesta dovedindu-se a fi Lucian Beldiman.

La rândul său, procurorul DIICOT a dat replica vorbind despre faptul că angajaţii lui Ciobotaru au intrat tot timpul în hală, referindu-se la electrician, care era mai tot timpul solicitat să repare linia tehnologică, dar şi la şoferul lui Ciobotaru, Carp Vasile, că ţigările erau vândute de sora lui Ciobotaru chiar în ghereta din incinta societăţii că Eugen Ciobotaru ar fi modificat actele firmei sale chiar în perioada când era căutat de poliţie (9 ianuarie – 16 ianuarie) şi că se fac în continuare cercetări tocmai pentru a se stabili identitatea tuturor celor care au participat la această faptă. Rămâne de văzut care va fi deznodământul acestei anchete a DIICOT.

Citit 1836 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2012 19:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.