Pedepse pentru agresorii din celebrul scandal pornit de la un laptop furat

Pedepse pentru agresorii din celebrul scandal pornit de la un laptop furat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Scandalul din aprilie 2009, din cartierul Micro 18, când un tată şi fiul său au ajuns la Urgenţe după o bătaie soră cu moartea, s-a încheiat zilele acestea printr-o decizie a Curţii de Apel Galaţi. Vinovaţii trebuie să achite peste 13.000 de lei victimelor şi statului

Totul a plecat atunci de la un laptop dispărut în timpul unei petreceri. Cea în casa căreia a fost sindrofia l-a bănuit pe un anumit tânăr, şi-a chemat prietenii, care au pornit în căutarea presupusului hoţ. Din nefericire, au dat peste Traian şi Cătălin Streşină, tată şi fiu, care îşi reparau maşina şi care nu aveau nimic de-a face nici cu laptopul dispărut, nici cu petrecerea.

Opt indivizi i-au pus efectiv pe cei doi la pământ, lovindu-i cu pumnii şi picioarele. Potrivit procurorilor, unul dintre agresori, Ionuţ Emil Tătaru l-a tăiat la picior pe Traian cu un cuţit, Mihăiţă Alin Roşca a dat cu bâta în Cătălin, iar Alexandru Grigori, zis „Dosia”, a tras câteva focuri de armă, dar această faptă a lui nu a fost considerată gravă deoarece pistolul nu era unul  letal. De altfel, acesta din urmă a reuşit să fugă atunci, fiind găsit mult mai târziu şi judecat separat de „colegii” săi, dar sub aceleaşi acuzaţii. El s-a ales la Judecătorie cu zece ani şi două luni de puşcărie pentru ceea ce s-a întâmplat în aprilie 2009, dar şi pentru alte fapte pentru care fusese condamnat cu suspendare şi care i s-au contabilizat acum. Dosarul lui abia a ajuns la Curtea de Apel şi va avea un prim termen pe 29 februarie.

Iată pedepsele pentru ceilalţi participanţi la „măreaţa” faptă care a băgat în spital doi oameni nevinovaţi, cu precizarea că mai toţi au avut parte de schimbări ale încadrărilor juridice. Marcel Precupeţu – doi ani şi cinci luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Viorel Zăbavă – doi ani şi cinci luni, Ciprian Sofraz – doi ani şi cinci luni, Romeo Secan – doi ani şi opt luni, Mihăiţă Roşca – trei ani, Alexandru George Dobrea – un an şi trei luni, toţi cu suspendare sub supraveghere şi Ionuţ Tătaru - trei ani de închisoare, Ioan Alexandru Robert – trei ani de puşcărie. Suspendarea cu supraveghere presupune nişte condiţii impuse de judecători, care odată încălcate de inculpaţi îi duce pe aceştia după gratii. De asemenea, împreună cei opt au de achitat peste 9.000 de lei cu titlu de daune morale şi materiale către victime, dar şi peste 4.000 de lei cheltuielile judiciare făcute cu cercetarea penală şi cu procesul.

Citit 3614 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2012 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.