În 2011, un procuror la o mie de dosare!

În 2011, un procuror la o mie de dosare!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din datele de bilanţ ale activităţii din 2011 a procurorilor din unităţile subordonate Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi (parchetele de pe lângă judecătoriile Galaţi, Tecuci, Tg. Bujor şi Lieşti) reiese o realitate impresionantă: fiecare procuror a avut de soluţionat 946 de dosare, asta în condiţiile în care, după cum preciza Emilia Negraia, şefa instituţiei de parchet de rang judeţean, procurorii mai au şi alte îndatoriri cum ar fi consultările cotidiene şi lucrul concret cu reprezentanţii organelor de poliţie în dosarele pe care le au în supraveghere, audieri, serviciu periodic la primirea sesizărilor cetăţenilor etc.

Această încărcare fabuloasă de aproape 1.000 de dosare ce i-a revenit fiecărui procuror spre soluţionare s-a întâmplat chiar şi în condiţiile în care, cel puţin în ultima treime a anului trecut, schemele de personal de pe la unităţile locale de parchet s-au mai completat cu câţiva procurori.

Perspectiva? Conform tendinţelor din ultimii ani, numărul cauzelor care se înregistrează e în continuă creştere, aşa că… Schemele de personal? La Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi mai sunt vacante opt posturi de procuror, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, încă mai e nevoie de şase procurori, iar la Tg.Bujor mai e nevoie de un procuror. Doar la Tecuci şi la Lieşti, la unităţile de parchet de pe lângă judecătoriile respective, schemele sunt complete, cu câte şapte, respectiv trei procurori! Vom vedea câte cadre noi vor mai ajunge la Galaţi pe parcursul anului în curs.

Citit 1962 ori Ultima modificare Duminică, 19 Februarie 2012 23:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.