În dosarul "Solomon", patronul Universităţii Craiova, amendat cu 1.500 de lei

În dosarul "Solomon", patronul Universităţii Craiova, amendat cu 1.500 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acuzat de infracţiuni de corupţie, primarul Craiovei, Antonie Solomon, şi-a declarat ieri încrederea în justiţie, fiind convins că-şi va dovedi nevinovăţia. Înainte de începerea procesului, Solomon a dat o scurtă declaraţie de presă, precizând că ai săi craioveni au înţeles că este un om sincer care nu are nimic de-a face cu ceea ce i se pune în cârcă. „Mă întorc cu spatele la trecut şi privesc viitorul. Am încredere în justiţie”, a afirmat Solomon.

Edilul a avut parte şi de un proces mai puţin obişnuit. Un individ, cunoscut al Tribunalului, care-şi depăna gândurile în aşa fel încât să-l audă toată lumea, a intrat în sala în care urmau să fie audiaţi martorii din dosarul de corupţie. Pentru că era singurul caz care se judeca la acel moment, magistratul l-a întrebat pe individ cine este, pentru a se asigura că nu-i martor în proces.

Omul, bombănind ceva numai de el ştiut, a înaintat fără să ia în seamă pe nimeni, iar când cineva a îndrăznit să-l deranjeze a replicat: „Eu sunt om al străzii. N-am nicio treabă”, după care s-a aşezat pe bancă. Jandarmul, care asigura paza sălii, a sărit repede, spunându-i ceva judecătorului la ureche. Magistratul a părut să înţeleagă situaţia, dar, între timp, omul s-a ridicat, şi-a cerut iertare, şi a părăsit sala aşa cum intrase: bombănind ceva doar de el ştiut. Procesul a început prin apelarea martorilor care au şi fost audiaţi ieri.

Judecătorul, care dispusese ca Adrian Mititelu, martor în dosar, să fie adus cu poliţia, a dat citire procesului verbal întocmit de agenţii însărcinaţi să-l aducă. Ei au găsit-o doar pe menajeră, care a fost foarte săracă în explicaţii. Contactat telefonic, Mititelu le-a spus poliţiştilor că va veni singur la Tribunalul Galaţi şi că nu vrea să fie adus de oamenii legii. Poate că poliţiştii l-au crezut pe cuvânt pe Mititelu, dar judecătorul l-a amendat cu 1.500 de lei.

Următorul termen va fi pe 22 martie, când vor fi audiaţi şi alţi martori, după care, inculpaţi vor da declaraţii. Antonie Solomon, Gheorghe Cornel Penescu, Dragoş George Stancu şi Gheorghiţă Pieca sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Lui Solomon, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) îi reproşează că ar fi luat 50.000 de euro mită ca să dea două autorizaţii: una de construire a unui supermarket şi alta de prelungire a unui traseu public până la această construcţie.

 

Citit 1571 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Februarie 2012 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.