Arestat pentru o evaziune de şase milioane de euro

Arestat pentru o evaziune de şase milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi, pe baza referatului de propunere a arestării preventive formulat de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Galaţi, magistraţii Judecătoriei Tecuci au  dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Stanciu Gheorghe, din Republica Moldova, care are şi cetăţenie română, precum şi a lui Zalevschi Vladimir, cetăţean al Republicii Moldova. Ambii sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Stanciu Gheorghe a  fost reţinut încă de luni, pentru 24 de ore, pe baza unei ordonanţe emisă de procurorii structurii teritoriale DNA. Zalevschi Vladimir e fugit din România şi s-a sustras de la urmărirea penală, fiind deja dat în urmărire generală.

În calitate de administratori ai mai multor societăţi înfiinţate pe teritoriul României, una dintre acestea şi la Tecuci, cei doi nu au înregistrat operaţiunile comerciale în evidenţele contabile ale societăţilor SC Vitanic SRL Mera, SC Romvin SRL Braşov şi SC Marclod SRL Tecuci, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat. Astfel, ei au adus bugetului consolidat al statului român un prejudiciu de aproximativ şase milioane de euro.

Citit 1631 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.