Oamenii lui Boldea au renunţat la Cuza 43

Oamenii lui Boldea au renunţat la Cuza 43
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procesul care se ducea între Primărie şi intermediarii deputatului Mihail Boldea pentru casa din strada Cuza, numărul 43, s-a încheiat la Curtea de Apel, pentru că recursul făcut de oamenii parlamentarului nu a fost timbrat. Practic, Primăria a intrat în posesia terenului, iar amicii lui Boldea au renunţat să mai facă opoziţie, după ce a intervenit ancheta penală care l-a vizat pe deputat.

După ce a realizat că, printr-o manevră dubioasă, a rămas fără terenul din buricul târgului, Primăria l-a chemat în judecată pe presupusul proprietar, Tudorache Postelnicu, dar şi pe cumpărătoarea Lenţa Floratos. Început în februarie 2009, procesul a trecut pe la toate instanţele până acum, păstrându-se decizia Judecătoriei - prin care Lenţa Floratos trebuie să lase terenul municipalităţii. Tot Judecătoria a hotărât să păstreze şi valabilitatea contractului de vânzare-cumpărare dintre Floratos şi Postelnicu, motiv de atac la Tribunal, dar şi la Curte, unde s-a produs renunţarea.

Modul în care Tudorache Postelnicu a devenit proprietar al terenului din Cuza 43 s-a putut vedea în dosarul instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Personajele care apar în referatul de arestare a deputatului Boldea au legătură directă cu cele implicate în luarea terenului din strada Cuza. Tudorel Vrânceanu, arestat în „dosarul Boldea”, este ginerele lui Tudorache Postelnicu, care a devenit, în baza unor mărturii mincinoase şi a unui presupus antecontract, proprietar peste noapte al unui teren în buricul târgului. El l-a vândut Lenţei Floratos, bunica maternă a avocatei suspendate Mihaela Bolboceanu, care acum a renunţat la proces, netimbrându-şi acţiunea.

Casa din Cuza 43 a fost monument istoric. A fost compusă iniţial din 640 de metri pătraţi de teren şi din şapte corpuri de clădire. Din 1882 şi până la naţionalizare a funcţionat ca han, după care a fost cabinet medical şi locuinţă a unui anume doctor Bârlădeanu. Imobilul a trecut în proprietatea statului în 1959. După moartea Letiţiei Bârlădeanu, în anul 2000, casa a fost lăsată în paragină. Numai că „ochii din umbră” au pândit momentul şi au făcut un proces la Judecătorie, prin care cereau să i se recunoască lui Tudorache dreptul de proprietate, ca urmare a faptului că ar fi locuit acolo neîncetat timp de 30 de ani, comportându-se ca un bun proprietar. Lucru care le-a şi reuşit până la ancheta DIICOT.

Citit 2318 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iunie 2012 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.