Boldea, denunţătorul celor doi reţinuţi pentru trafic de influenţă de către DNA

Boldea, denunţătorul celor doi reţinuţi pentru trafic de influenţă de către DNA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a tot vorbit în ultima vreme de denunţurile făcute de deputatul Mihail Boldea la DNA. Se pare că plângerile sale îşi fac efectul. Ultimele reţineri de făcute de DNA Galaţi au legătură chiar cu unul dintre aceste denunţuri. Afaceristul Nicolae Marin şi subofiţerul Daniel Troacă au fost reţinuţi miercuri seară fiind acuzaţi de trafic de influenţă.

Conform surselor noastre Daniel Troacă a fost coleg de celulă cu Mihail Boldea. Subofiţerul a stat în arest preventiv de pe 27 martie (la câteva zile după arestarea lui Boldea) până pe 12 aprilie. Troacă a fost arestat preventiv fiind acuzat că şi-a transformat apartamentul într-un bordel.

La începutul lunii aprilie, bărbatul a  făcut o cerere de eliberare  sub control judiciar, cerere aprobată de magistraţii Judecătoriei Galaţi.

Timpul petrecut în celulă cu deputatul Boldea i-a dat idei lui Troacă, care i-a cerut deputatului suma de 400.000 (aproximativ 80.000 de euro). Banii erau pentru ca anchetatorii să nu mai ceară din prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele parlamentarului.

În „afacerea” celor doi a intervenit şi omul de afaceri Nicolae Marin, care deţine o firmă de transport şi una de amenajări şi organizări evenimente. Procurorii DNA susţin că afaceristul a intermediat o întâlnire între Troacă şi un poliţist. Tot afaceristul urma să primească banii de la subofiţer şi să îi dea mai departe anchetatorilor.

Procurorii le-au adus la cunoştinţă învinuirile lui Daniel Troacă şi Nicoale Marin şi i-au prezentat în cursul zilei de joi în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 

Tribunalul a respins cererea procurorilor de arestare preventivă în cazul celor doi, aplicând doar în cazul lui Troacă măsura de a nu părăsi localitatea. Procurorii au declarat deja recurs

(Maria Fabian, Teodora Miron)


 Citeşte şi - Un om de afaceri şi un militar, reţinuţi de către DNA


 

Citit 7626 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2012 21:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.