Primele sentinţe în dosarul "clanului Bua":27 dintre cei 29 de inculpaţi au fost condamnaţi

Primele sentinţe în dosarul "clanului Bua":27 dintre cei 29 de inculpaţi au fost condamnaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul „clanului Bua”, 19 dintre cei 29 de inculpaţi au luat câte trei ani cu suspendare, doi câte trei ani cu executare, alţi doi câte un an cu suspendare, patru câte 10 ani, iar faţă de alţi doi a încetat procesul penal. Pentru cei mai mulţi dintre membrii organizaţiei, condamnaţi cu suspendare, magistratul a dispus punerea în libertate, dacă nu sunt arestaţi în alte cauze.

Decizia Tribunalului mai are cale de atac, dar este prima după doi ani de cercetare judecătorească.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-a trimis în judecată pe cei din Movileni pentru împrumuturi bancare ce au depăşit un milion de lei, scoţând în faţă persoane sărace, pentru care existau acte fictive de angajare la diverse firme din Tecuci, Bârlad, Galaţi, Focşani şi Constanţa. Faptul că cei mai mulţi dintre inculpaţi au fost condamnaţi, chiar şi cu suspendare, este un semnal că Tribunalul a stabilit pentru fiecare în parte, potrivit probelor, gradul de vinovăţie, mai mare sau mai mic.

De asemenea, toţi cei condamnaţi sunt obligaţi să-şi achite fiecare datoriile către băncile şi instituţiile bancare pe care le-au ţepuit. Tribunalul a păstrat sechestrul asigurator impus de DIICOT asupra caselor şi terenurilor din Movileni, care aparţin unora dintre cei condamnaţi.

Citit 2966 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2012 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.