Portul Docuri: Trei clădiri de un milion de euro vor fi demolate din ordinul judecătorilor

Portul Docuri: Trei clădiri de un milion de euro vor fi demolate din ordinul judecătorilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei silozuri pentru depozitarea cerealelor, construite ilegal de către firma Cerealprod SA Galaţi în incinta Portului Docuri, au provocat un conflict deschis între firma amintită şi Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (CNAPDM).

După un îndelung schimb de adrese între cele două tabere, conflictul a ajuns, în 2010, în instanţă, iar la sfârşitul săptămânii trecute, după mai bine de doi ani de procese, judecătorii de la Tribunalul Galaţi au dat verdictul final. Magistraţii au decis că Cerealprod SA trebuie să demoleze pe propria cheltuială cele trei silozuri şi să lase liber de orice sarcină terenul aferent, în suprafaţă de 8.500 de metri pătraţi.

Hotărârea a fost luată după ce experţii desemnaţi de instanţă au concluzionat că amintitele silozuri au fost ridicate fără a exista acordul administratorului terenului (respectiv compania de stat APDM Galaţi), dar şi fără a exista autorizaţiile legale necesare în acest sens. Valoarea clădirilor care vor fi demolate se ridică la circa un milion de euro, iar lucrările de dărâmare şi de evacuare a molozului ar putea ajunge, după o primă estimare, la circa 100.000 de euro.

Firma Cerealprod (patronată de familia Păduraru) se va alege, aşadar, cu o pagubă foarte mare, care i-ar putea afecta serios afacerile pe care le are în agricultură şi comerţul angro cu cereale. În ediţiile viitoare vom reveni cu amănunte despre acest subiect.

Citit 3007 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iulie 2012 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.