Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
7 comentarii

Straniu, Ionel Moca a fost pus în libertate de două ori de acelaşi complet de judecată * Avocatul interlopului lucrează în acelaşi birou cu sora uneia dintre judecătoare


Ionel Moca, zis „Machena” este un cunoscut al anchetatorilor, el având deja două dosare penale pe rolul instanţelor de judecară. „Machena” este acuzat de trafic de droguri şi de trafic de persoane, în ambele cauze el fiind eliberat sub control judiciar.

Una dintre cauze, cea privind traficul de persoane, a ajuns la Tribunalul Vrancea. Moca a fost arestat în 2007, în urma deciziei magistraţilor vrânceni, şi eliberat  în 2009 la Curtea de Apel Galaţi. Din completul de judecată care a decis eliberarea au făcut parte două judecătoare: Mariana Cristache şi Daniela Liliana Constantinescu. În cei doi ani, mandatul de arestare preventivă a fost prelungit de mai multe ori, cauza trecând prin mâna mai multor magistraţi.
În 2011, Ionel Moca este acuzat de procurori de trafic de droguri. Magistraţii Tribunalului Galaţi au dispus la acea vreme arestarea preventivă a lui „Machena”. Mandatul este prelungit de mai multe ori, până în februarie 2012, când, în urma unui recurs, cauza ajunge pe rolul Curţii de Apel Galaţi. În urma recursului, completul de judecată, dispune punerea în libertate a lui Ionel Moca. Din completul care a luat decizia au făcut parte aceleaşi două judecătoare, care l-au eliberat condiţionat pe „Machena” în 2009. Adică Mariana Cristache şi Daniela Liliana Constantinescu au decis că Moca poate fi judecat în libertate, cu condiţia ca acesta să nu părăsească localitatea de domiciliu, adică comuna Pechea.
Conform informaţiilor noastre, apărătorul lui Ionel Moca, Dumitru Hagiu, lucrează în acelaşi cabinet de avocatură cu sora judecătoarei Mariana Cristache, ceea ce ar trebui să atragă un gram de incompatibilitate pentru magistrat. Acest lucru nu s-a întâmplat însă în niciunul dintre cazurile mai sus menţionate.

De ce este acuzat „Machena”

Vă reamintim că magistraţii Judecătoriei Galaţi au emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Ionel Moca, zis „Machena”, acesta fiind principalul suspect de comiterea accidentului de la Schela, în urma căruia şi-au pierdut viaţa două persoane, iar alte trei au ajuns în spital. Accidentul a avut loc pe 8 noiembrie pe Drumul Judeţean 251. Conform anchetei, procurorii au arătat că Ionel Moca, aflat la volanul unui autoturism marca Audi, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, marca Logan, în care se aflau cinci persoane. Două persoane au murit, iar celelalte trei au ajuns la spital necesitând între 11 şi 80 de zile de îngrijiri medicale. Şoferul vinovat a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei.
Acum, Ionel Moca este căutat de poliţie pentru a fi arestat în baza mandatului emis în lipsă. Ţinând cont însă de faptul că „Machena” a părăsit localitatea de domiciliu, condiţie impusă de instanţă, se impune acum şi revocarea celor două decizii de eliberare sub control judiciar impuse de Curtea de Apel Galaţi.

Citit 7943 ori Ultima modificare Marți, 27 Noiembrie 2012 09:10

7 comentarii

 • postat de B Vineri, 30 Noiembrie 2012 12:52 Link la comentariu
  0
  0

  In momentul de fata nu mai are pe nimeni la mana asa cum cred unii. Are prea multi dusmani, a facut prea mult rau si prea multe fapte penale plus ca are si o varsta.. Locul lui e la puscarie!

  Raportează
 • postat de Zeitza cu esarfa la ochi si cantarul asezat pe plafon Joi, 29 Noiembrie 2012 07:00 Link la comentariu
  0
  0

  Erata: in loc de "CL Gl" se va citi CA Gl

  Raportează
 • postat de Zeitza cu esarfa la ochi si cantarul asezat pe plafon Joi, 29 Noiembrie 2012 06:57 Link la comentariu
  0
  0

  Jurnalista a fost putin (mai mult) indulgenta cu avocatul si judecatoarea, acesta (avocatul) fiind ceva mai mult cu sora judecatoarei. Eheeeeee! si ce alte chestii mai sunt pe acolo......... Amanti in acelasi complet de judecata, amantul/amanta-judecator, amanta/amantul-avocat si sa vezi ce solutii ........ Sunt lucruri de notorietate pe la CL Gl dar nimeni nu vede, nimeni nu stie (din cei ce trebuie sa vada si sa stie).

  Raportează
 • postat de COBRA Miercuri, 28 Noiembrie 2012 09:41 Link la comentariu
  0
  0

  PERTINENTI SI DE BUN SIMT SINT "albinuta si catalin".Cinste lor si usine judecatorilor.La puscarie acolo sa ajunga toti acesti magistrati de carton ,care au absolvit dreptul nu pentru romani,ci pentru a primi DREPTUL=M I T A.
  Inca odata spun sistemul judiciar din romania a distrus tara ingenunchind mii de romani cu decizii mincinoase,si au suprimat economia tarii prin jocurile lor cu patronatele si interlopii din tara si strainatate.Afara cu aceste javre ordinare ,vrem scimbarea acestor infractori ce poarta robe cu judecatori cinstiti.Trebuiesc introduse controale si super controale peste acesti nemernici.Auto sesizari in cazuri gen "machena"si tragerea la raspundere a judecatorilor in cauza.Ce clasa ploitica are curajul sa revolutioneze acest sistem,sistem minjit in prezent de la balanta si pina la tastele grefierei!Trebuie intr-o zi sa ne trezim romanii de rind si sa ii luam de guler pe acesti nemernici negri ce transforma justitia in INJUSTITIA ROMANA!

  Raportează
 • postat de MARIANA FEODOR Marți, 27 Noiembrie 2012 20:08 Link la comentariu
  0
  0

  IONEL MOCA ZIS "MACHENA" NU VA PUTEA FI ARESTAT PENTRU CA ARE MULTE RELATII LA NIVEL INALT SI A MITUIT MULTA LUME! NU VA MAI AGITATI DEGEABA CA NU VA FI ARESTAT , IAR DACA VA FI ARESTAT VA FI ARESTAT PUTIN APOI VA FI ELIBERAT DUPA 1 AN MAXIM! ARE MULTI BANI SI MULTA INFLUIENTA IN GALATI SI NIMENI NU II STA IN CALE! JUMATATE DE POLITIE ARE LA MANA SI A CUMPARAT PE MULTI! CUNOASTE PESTE TOT SI NIMIC NU I SE POATE INTAMPLA! E GREU ! SFIDEAZA PE TOTI ATATA TIMP CAT ARE JUSTITIA LA MANA SI POLITIA IL AJUTA! E PREA PUTERNIC CA SA POATA FI ARESTAT!

  Raportează
 • postat de albinita Marți, 27 Noiembrie 2012 08:46 Link la comentariu
  0
  0

  eu propun sa fie arestate aceste 2 judecatoare care sunt partase cu acest individ lasat in libertate, oare trebuie ochelari de cal sa se vada ca aceste individe sunt corupte , si ca face de rusine justitia galateana si implicit din romania,cum e posibil s alasi un asemenea specimen in libertate care are atitea antecedente penale, lus ca a mai luat si viata a 2 fiinte nevinovate, deci aceste asa zise judecatoare ar trebui arestate ptr complicitate

  Raportează
 • postat de Catalin Marți, 27 Noiembrie 2012 08:46 Link la comentariu
  0
  0

  Pana nu se va introduce raspunderea judecatoreasca, justitia nu se va infaptui in Romania, ci Injustitia!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.