Interlop eliberat, deşi e acuzat de trafic de droguri şi de persoane: Coincidenţe suspecte în dosarele lui "Machena"

Interlop eliberat, deşi e acuzat de trafic de droguri şi de persoane: Coincidenţe suspecte în dosarele lui "Machena"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Straniu, Ionel Moca a fost pus în libertate de două ori de acelaşi complet de judecată * Avocatul interlopului lucrează în acelaşi birou cu sora uneia dintre judecătoare


Ionel Moca, zis „Machena” este un cunoscut al anchetatorilor, el având deja două dosare penale pe rolul instanţelor de judecară. „Machena” este acuzat de trafic de droguri şi de trafic de persoane, în ambele cauze el fiind eliberat sub control judiciar.

Una dintre cauze, cea privind traficul de persoane, a ajuns la Tribunalul Vrancea. Moca a fost arestat în 2007, în urma deciziei magistraţilor vrânceni, şi eliberat  în 2009 la Curtea de Apel Galaţi. Din completul de judecată care a decis eliberarea au făcut parte două judecătoare: Mariana Cristache şi Daniela Liliana Constantinescu. În cei doi ani, mandatul de arestare preventivă a fost prelungit de mai multe ori, cauza trecând prin mâna mai multor magistraţi.

În 2011, Ionel Moca este acuzat de procurori de trafic de droguri. Magistraţii Tribunalului Galaţi au dispus la acea vreme arestarea preventivă a lui „Machena”. Mandatul este prelungit de mai multe ori, până în februarie 2012, când, în urma unui recurs, cauza ajunge pe rolul Curţii de Apel Galaţi. În urma recursului, completul de judecată, dispune punerea în libertate a lui Ionel Moca. Din completul care a luat decizia au făcut parte aceleaşi două judecătoare, care l-au eliberat condiţionat pe „Machena” în 2009. Adică Mariana Cristache şi Daniela Liliana Constantinescu au decis că Moca poate fi judecat în libertate, cu condiţia ca acesta să nu părăsească localitatea de domiciliu, adică comuna Pechea.

Conform informaţiilor noastre, apărătorul lui Ionel Moca, Dumitru Hagiu, lucrează în acelaşi cabinet de avocatură cu sora judecătoarei Mariana Cristache, ceea ce ar trebui să atragă un gram de incompatibilitate pentru magistrat. Acest lucru nu s-a întâmplat însă în niciunul dintre cazurile mai sus menţionate.

De ce este acuzat „Machena”

Vă reamintim că magistraţii Judecătoriei Galaţi au emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Ionel Moca, zis „Machena”, acesta fiind principalul suspect de comiterea accidentului de la Schela, în urma căruia şi-au pierdut viaţa două persoane, iar alte trei au ajuns în spital. Accidentul a avut loc pe 8 noiembrie pe Drumul Judeţean 251. Conform anchetei, procurorii au arătat că Ionel Moca, aflat la volanul unui autoturism marca Audi, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, marca Logan, în care se aflau cinci persoane. Două persoane au murit, iar celelalte trei au ajuns la spital necesitând între 11 şi 80 de zile de îngrijiri medicale. Şoferul vinovat a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Acum, Ionel Moca este căutat de poliţie pentru a fi arestat în baza mandatului emis în lipsă. Ţinând cont însă de faptul că „Machena” a părăsit localitatea de domiciliu, condiţie impusă de instanţă, se impune acum şi revocarea celor două decizii de eliberare sub control judiciar impuse de Curtea de Apel Galaţi.

Citit 10775 ori Ultima modificare Marți, 27 Noiembrie 2012 09:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.