Trei ani de la ţeapa cu agenţia de turism "Bel Ami! Păgubiţii plâng şi acum după bani
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Trei ani de la ţeapa cu agenţia de turism "Bel Ami! Păgubiţii plâng şi acum după bani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patronul agenţiei de turism care în urmă cu trei ani a păgubit zeci de gălăţeni ce apelaseră la serviciile sale pentru vacanţe de vis nu a ajuns nici acum în faţa judecătorilor


A făcut rezervare pentru un concediu la Sulina, într-un hotel, dar s-a trezit şi cu banii pierduţi, şi fără vacanţă. Adrian Săsăran este unul dintre gălăţenii care au luat plasă în vara anului 2010 de la agenţia de turism Bel Ami. Omul, de bună credinţă, susţine că se obişnuise să îşi planifice concediile prin intermediul acestei firme şi că niciodată nu fusese dezamăgit de serviciile oferite. Nu s-a aşteptat ca după trei ani să aibă surpriza neplăcută de a afla că suma achitată avea să ajungă în buzunarele patronului agenţiei şi nicidecum la hotelul din Deltă unde visa să îşi petreacă vacanţa de vară.

„Biletul costa 18 milioane de lei (n.r. 1.800 lei) şi i-am achitat în două tranşe, o parte în martie şi o alta în iunie. Eu eram clientul firmei de trei ani şi nu a fost o problemă să achit în două tranşe. În iulie, înainte să plec în concediu, am sunat ca să verific rezervarea la hotelul din Sulina şi am avut surpriza să aud că ei nu lucrează cu agenţia Bel Ami din Galaţi. Mi-au spus că sunt ţepari şi că nu aveam nicio rezervare. Atunci am mers la agenţie, dar am găsit uşa închisă şi pe geam, lipit un afiş prin care eram îndrumaţi să ne recuperăm banii de la asigurări”, povesteşte Adrian Săsăran.

Omul a făcut imediat sesizare la Protecţia Consumatorului. La fel ca el, alţi 20 de păgubiţi, care plătiseră chiar şi mii de euro pentru vacanţe în străinătate. Cele 21 de reclamaţii aveau să primească un răspuns dezamăgitor pentru că administratorul firmei SC Alexanda Travel SRL, societate în baza căreia funcţiona agenţia Bel Ami, nu a fost de găsit. Dispăruse, potrivit comisarilor de la Protecţia Consumatorilor, cu 10.000 de lei şi 16.000 de euro şi nu a dat curs niciunei invitaţii.

„Reclamaţia dumneavoastră nu s-a putut soluţiona favorabil deoarece administratorul SC Alexanda Travel SRL nu a dat curs invitaţiilor instituţiei noastre, iar sediul social al firmei este închis. În lipsa administratorului s-au aplicat sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege”, este menţionat în răspunsul celor de la Protecţia Consumatorilor cuprins în adresa primită de Adrian Săsăran sub nr. 16385 din 20 iulie 2010. Potrivit instituţiei citate, administratorul agenţiei de turism a fost sancţionat cu 10.000 de lei, fapt care nu-i încălzeşte cu mai nimic pe păgubiţii care nu şi-au putut recupera banii pierduţi.

„Nu mi-am recuperat nici acum bani cheltuiţi atunci. Dosarul este la poliţie şi cine ştie cât o să mai dureze până ne vom primi banii, dacă ni-i vom primi”, conchide gălăţeanul păgubit.

Trei ani de anchetă

Dosarul este instrumentat de serviciul de Investigare a Fraudelor. Ofiţerii de la Economic au trebuit astfel să audieze păgubiţii şi să facă demersuri pentru găsirea administratorului.

„Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat recent cauza la parchet cu propunere de trimitere în judecată, dar dosarul, care are ca obiect infracţiunea de înşelăciune, a fost restituit pentru completarea cercetărilor”, ne-a declarat cms.Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Ţepele prin intermediul agenţiilor de turism sunt o modă la Galaţi, unde în ultimii ani mai multe asemenea firme au lăsat cu buza umflată clienţi care aleseseră aceste căi pentru a-şi rezerva fie bilete de avion, fie vacanţe. Pe lângă Bel Ami, agenţii precum Happy Travel sau Bene Travel, ambele fiind administrate de aceeaşi persoană, şi-au închis brusc porţile după ce nu au onorat o serie de rezervări plătite, fireşte, în avans.

Citit 3472 ori Ultima modificare Marți, 29 Ianuarie 2013 14:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.