Anestezistul acuzat de uciderea lui Justin Nicolau nu are încredere în judecătorii gălăţeni

Anestezistul acuzat de uciderea lui Justin Nicolau nu are încredere în judecătorii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul anestezistului Pantelie Nicolcescu, aflat la Curtea de Apel, s-a mai dat un termen pentru 25 februarie, după ce inculpatul a făcut cerere de recuzare a completului. Practic, el nu are încredere în cei desemnaţi să-l judece.

Medicul condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi la plata a 20.000 de euro în cazul morţii micuţului Justin Nicolau a atacat cu recurs această sentinţă, dată de Judecătorie. Trebuie spus că este ultima cale de atac. La Curte, dosarul a ajuns în decembrie 2012, unde doi din cei trei magistraţi, care ar fi trebuit să soluţioneze cauza, s-au abţinut potrivit legii, iar cererile lor au fost admise, dispunându-se un alt complet. Unul dintre cei care nu a dorit să intre în dosar a dat verdictul ce a făcut ca procesul lui Nicolcescu să ajungă la Judecătorie. Reamintim că Parchetul a dat o soluţie care-l scotea pe anestezist din ecuaţia penală, motiv pentru care părinţii au atacat rezultatul anchetei. La Judecătorie au pierdut, dar la Tribunal, judecătorul, care acum s-a abţinut, a dispus ca dosarul să meargă la magistraţi şi să primească o soluţie la acuzaţia de ucidere din culpă. Celălalt judecător, care s-a abţinut, a avut un copil în aceeaşi grupă cu micuţul Justin Nicolau.

Copilul a murit pe masa de operaţie în mai 2007, părinţii acuzând că anestezia i-a fost fatală. Procurorii s-au autosesizat, după ce povestea lor a ajuns în presă, dar ancheta a fost „resuscitată” de judecători, care au dispus ca Pantelie Nicolcescu să fie cercetat.

Citit 1957 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2013 10:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.