Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

În dosarul anestezistului Pantelie Nicolcescu, aflat la Curtea de Apel, s-a mai dat un termen pentru 25 februarie, după ce inculpatul a făcut cerere de recuzare a completului. Practic, el nu are încredere în cei desemnaţi să-l judece.
Medicul condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi la plata a 20.000 de euro în cazul morţii micuţului Justin Nicolau a atacat cu recurs această sentinţă, dată de Judecătorie. Trebuie spus că este ultima cale de atac. La Curte, dosarul a ajuns în decembrie 2012, unde doi din cei trei magistraţi, care ar fi trebuit să soluţioneze cauza, s-au abţinut potrivit legii, iar cererile lor au fost admise, dispunându-se un alt complet. Unul dintre cei care nu a dorit să intre în dosar a dat verdictul ce a făcut ca procesul lui Nicolcescu să ajungă la Judecătorie. Reamintim că Parchetul a dat o soluţie care-l scotea pe anestezist din ecuaţia penală, motiv pentru care părinţii au atacat rezultatul anchetei. La Judecătorie au pierdut, dar la Tribunal, judecătorul, care acum s-a abţinut, a dispus ca dosarul să meargă la magistraţi şi să primească o soluţie la acuzaţia de ucidere din culpă. Celălalt judecător, care s-a abţinut, a avut un copil în aceeaşi grupă cu micuţul Justin Nicolau.
Copilul a murit pe masa de operaţie în mai 2007, părinţii acuzând că anestezia i-a fost fatală. Procurorii s-au autosesizat, după ce povestea lor a ajuns în presă, dar ancheta a fost „resuscitată” de judecători, care au dispus ca Pantelie Nicolcescu să fie cercetat.

Citit 1769 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2013 10:05

2 comentarii

 • postat de virgil 20 Duminică, 03 Februarie 2013 15:30 Link la comentariu
  0
  0

  Dom doctor nu aveti incredere in completul de judecata???
  Da PARINTII copiilor bolnavi mai au oare incredere in dumneata?????

  Raportează
 • postat de steriade Vineri, 01 Februarie 2013 09:35 Link la comentariu
  0
  0

  ”... cerere de refuzare a completului ...”

  Cerere de RECUZARE a completului !!! =)

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.