Legătura lui Boldea cu "Felix": Un magistrat din Galaţi îl judecă pe Dan Voiculescu

Legătura lui Boldea cu "Felix": Un magistrat din Galaţi îl judecă pe Dan Voiculescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În completul care-l judecă pe Dan Voiculescu într-un dosar de corupţie se află şi magistratul Mariana Ghena, plecată din Galaţi la Înalta Curte, în urmă cu aproape trei ani. Ghena a mers la Curtea Supremă după ce patru ani de zile a condus Curtea de Apel, cea mai mare instanţă de pe raza a trei judeţe: Galaţi, Brăila şi Vrancea. Judecător cu state vechi în lucrul cu dosarele penale, Ghena este cea care a dat mandatul de arestare pentru Mihail Boldea, la vremea când a izbucnit scandalul cu terenurile din Galaţi, în care era implicat şi fostul parlamentar. Atunci, judecător la Înalta Curte, a făcut cerere de abţinere, având în vedere că 19 ani şi-a desfăşurat activitatea în urbea noastră. Trebuie spus că nu puţine au fost ocaziile în care a dat ochii cu fostul parlamentar, avocat la bază, ce a pledat la Galaţi în multe din dosarele penale, ajunse pe masa sa de lucru. Cererea judecătoarei a fost însă respinsă, aşa că a intrat în dosar, dându-i mandat de arestare fostului deputat. Magistratul şi-a început cariera în 1990, la Judecătoria Tulcea, ca stagiar, a venit în 1991 la Judecătoria Galaţi, unde a stat până în 1992, când a promovat la Tribunal. În 1998, a plecat la Secţia Penală a Curţii de Apel, unde, din 2006 până în 2010, a ocupat fotoliul de şef al acestei instanţe. Din 2010 a plecat la Curtea Supremă, fiindu-i, printre altele, repartizat şi acest proces, în care eroul principal este Dan Voiculescu. Pierzându-şi calitatea de parlamentar, prin demisie, Voiculescu a ajuns să fie judecat de Tribunalul Bucureşti. Pentru că în urma alegerilor s-a ales cu un nou mandat de senator, el a ajuns din nou în faţa judecătorilor Curţii Supreme, care au decis că este important pentru continuitatea dosarului ca acesta să fie judecat de cei care-l cunosc cel mai bine, avându-l pe masa de lucru vreme de trei ani. Dosarul instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) se referă la privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Voiculescu a fost trimis în judecată alături de alte 12 persoane pentru spălare de bani şi folosirea influenţei pentru a obţine bani, bunuri şi foloase necuvenite. Printre cei trimişi în instanţă se numără şi Gheorghe Mencinicopschi, cel care este invitat în foarte multe emisiuni de televiziune, în care dă sfaturi legate de alimentaţie. Acesta este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citit 4310 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2013 18:01

9 comentarii

 • postat de Pentru Mimi
  Luni, 04 Februarie 2013 00:06
  Ba ştiu! Mai şi aud..., mai şi văd.... Mai ştiu în plus şi faptul că unii magistraţi au transformat parchetele şi intanţele de judecată în tarabe, ca la piaţă...... Se vând şi se cumpără rezoluţii, ordonanţe, sentinţe, decizii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de @pentru mimi
  Duminică, 03 Februarie 2013 23:14
  dar matale stii cu ce se mananca acele rationamente de la inm? stii ca rationamentele astea le aveau ca proba pana anul trecut doar cei care treceau 2 ani prin INM, adica cei fara experinta in domeniul juridic??? stii ca din 2005, doar, sunt ca proba de admitere la INM pentru cei fara experienta??? am senzatia ca nu stii....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pentru Mimi
  Sâmbătă, 02 Februarie 2013 22:14
  Şi matale crezi că toţi magistraţii care au trecut pe la INM au abilităţi de a efectua raţionamente logice corecte. Unii magistraţi, inclusiv din cei care au trecut pe la INM, ar pica şi la testele cu cele mai simple silogisme.
  0
  0
  Raportează
 • postat de DoRmi
  Sâmbătă, 02 Februarie 2013 20:02
  Judece-l cine l-o judeca, numai condamnat sa fie!
  A jegmanit poporul roman mult mai mult decat oricare dintre praduitorii post-revolutionari!
  Lui "Felix Motanul" ar trebui sa-i putrezeasca oasele prin puscarie si sa i se confisce intreaga avere pana la rudele de grad IV, sau chiar peste!
  0
  0
  Raportează
 • postat de mimi
  Sâmbătă, 02 Februarie 2013 19:18
  asta e si profesoara de procesual penal...si e varza ca profa. manualul ei nu a fost in stare sa il actualizeze dupa schimbarile din codul de procedura penala, plus ca nici sa corecteze in mod o lucrare de examen nu e stare!!!!!!!!!!! ar trebui ca toti magistratii care nu au trecut prin INM sa fie pusi sa sustina macar acel test de rationament logic...s-ar mai curata instantele de neaveniti!!!!!!UR
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ema
  Sâmbătă, 02 Februarie 2013 15:54
  Nu este de mirare că justițiari de joasă speță ajung în posturi la nivele înalte și că încederea în justiție scade mereu deoarece promovarea se face pe alte criterii și nu cele de profesionalism (a se vedea feministele GHENEA și LIDIA) ajunse în posturi înalte pentru că sunt feminine,frumoase și dau bine la public...........Mâ întreb ce merite au avut la Galati?????.că se imbrăcau bine .aveau ochi frumoși pentru cine trebuie ?Vai de noi ce am ajuns.nu se va schimba nimic in justiție cu astfel de personaje dubioase.
  0
  0
  Raportează
 • postat de MIRELA
  Sâmbătă, 02 Februarie 2013 13:44
  MAriana Ghena, profesoara care preda procesual penal.
  VOI VA DA-TI SEAMA CINE INVATA PE COPII ASTIA LEGISLATIE? SA FIE CORECTI SI SA RESPECTE LEGEA?

  NISTE INFRACTORI DE PRIMA MANA.

  CUM AJUNG OARE ASEMENEA PERSOANE SA FIE PROFESORI PE LA FACULTATI SI MAI ALES JUDECATORI.

  SA NE FIE DE CAPUL NOSTRU AL ROMANILOR,,,,,,,,NE MERITAM SOARTA....POPULATIE DE 2 LEI AM AJUNS.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Da, cu MCV-ul în coastă.
  Sâmbătă, 02 Februarie 2013 12:13
  Meserie grea cu MCV-ul în coaste ce nu prea are păreri prea bune despre Justiția Română, raport negativ ce ne ține pe loc cu intrarea în Spațiul Schengen, raport orientativ, dar cartea noastră, a României, de vizită oficială peste granițe. Și mai vine un MCV în decembrie din partea Comisiei UE. Oare iar mai avem o nouă amânare de intrare în Spațiul Schengen?
  0
  0
  Raportează
 • postat de CORNEL
  Sâmbătă, 02 Februarie 2013 10:23
  Atunci Felix n-are nicio grija ! Magistratii din Galati sunt ca si ceilalti USL-isti !Din pacate.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.