Clădire a Primăriei, demolată ilegal! Patrulele Poliţiei Locale n-au văzut nimic şi n-au amendat pe nimeni

Clădire a Primăriei, demolată ilegal! Patrulele Poliţiei Locale n-au văzut nimic şi n-au amendat pe nimeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cetăţeni necunoscuţi vând cărămizile smulse din proprietatea publică ziua în amiaza mare


În general, municipalităţile marilor oraşe investesc sume importante în reamenajarea clădirilor istorice. Nu şi Primăria Galaţi. Pe lângă faptul că, în urma unei hotărâri luate de autorităţi, au fost propuse spre demolare nu mai puţin de 67 de imobile, unele vechi de aproape 200 de ani, municipalitatea gălăţeană închide ochii şi atunci când se fură cu bună-ştiinţă din proprietatea publică.

"Viaţa liberă" a relatat pe lung despre situaţia imobilului situat pe strada Traian la numărul 112. Casa care a picat singură, după ce structura de rezistenţă i-a fost distrusă sistematic, fusese retrocedată proprietarului. La sfârşitul săptămânii trecute s-a demolat şi ultima bucăţică rămasă pe verticală. Cei care s-au apucat de strâns cărămizi rezultate în urma demolării nu s-au oprit însă aici. Încetul cu încetul, au început să scoată materialul de construcţii şi din clădirea situată în imediata apropiere, pe strada Traian, la numărul 110, şi aflată în proprietatea Primăriei Galaţi. Şi această clădire fusese propusă pentru demolare, însă pentru o demolare adevărată, executată de o firmă specializată. "Clădirea respectivă nu este monument istoric şi aparţine în totalitate Primăriei. Documentaţia pentru demolare era făcută de mai mult timp", a explicat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Gălăţenii care s-au apucat, ilegal, să o pună la pământ s-au gândit să scoată şi un ban grămadă. Drept pentru care, cei care aveau nevoie de cărămizi le puteau achiziţiona fix din stradă, pentru suma modică de 35 de bani bucata. Pe lângă faptul că distrugerea bunului public, fie el şi propus pentru demolare, este complet ilegală, comercializarea de materiale de construcţii în asemenea condiţii este tot o afacere penală.

"Poliţia Locală a făcut patrule în zonă", ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei. Cu toate acestea, nicio patrulă a Poliţei Locale nu a observat nimic în neregulă cu respectivele practici, niciun ins care vindea cărămizi nu a fost amendat, iar demolatorii îşi văd în continuare de treabă.

Citit 4847 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2013 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.