Minore orfane exploatate sexual. Proxeneţii le ademeneau cu bijuterii şi flori

Minore orfane exploatate sexual. Proxeneţii le ademeneau cu bijuterii şi flori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fetele erau ameninţate şi obligate să practice prostituţia în diferite locuri din Galaţi, iar banii câştigaţi erau luaţi de fraţii Munteanu, acum trimişi în judecată


 

Procurorii DIICOT Galaţi au finalizat ancheta în cazul fraţilor Munteanu, acuzaţi de trafic de persoane, şi au trimis dosarul la Tribunalul Galaţi. Ancheta a început în decembrie 2012, când Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că Gheorghe şi Cornel Munteanu, împreună cu fratele lor, Vasile Munteanu, au racolat, transportat şi exploatat sexual mai multe minore cazate în Centrul de Plasament „Negru Vodă”.

Ancheta procurorilor a dezvăluit faptul că din grupul infracţional făceau parte Cornel şi Gheorghe Munteanu, dar şi fratele lor Florin. Nu au fost găsite probe că şi Vasile Munteanu, cel care apărea în actul de sesizare, ar fi făcut parte de reţeaua de proxeneţi.

Gruparea a luat fiinţă la începutul anului 2011, cei trei fraţi fiind decişi să scoată bani de pe urma fetelor. „Cei trei inculpaţi şi-au ales drept „arie de selecţie” o categorie socială defavorizată şi uşor manipulabilă emoţional, anume fetele minore cazate în centre de plasament, provenite din familii destrămate”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT.

După racolarea primei victime, celor trei inculpaţi le-a fost foarte uşor să atragă şi alte fete din centrul de plasament. „Recrutarea victimelor se circumscria tehnicii „Loverboy”, inculpaţii simulând faţă de victime o afecţiune rapidă şi intensă. Ei obişnuiau să le invite la diverse localuri, unde le serveau cu băuturi răcoritoare, al căror preţ îl suportau, dar şi să le ofere cadouri (bijuterii), astfel încât să le câştige în scurt timp încrederea. „Generozitatea” inculpaţilor servea nu doar ca modalitate de a le determina pe minorele pretabile a deveni victime să se ataşeze sentimental de ei, dar servea şi ca pretext pentru inculpaţi de a le îndatora pe minore şi a le cere să le restituie în scurt timp valorile respectivelor cadouri şi consumaţii, valori pe care în mod deliberat inculpaţii le pretindeau a fi mult mai mari decât erau în realitate”, mai precizează procurorii.

Fetele erau apoi ameninţate şi obligate să practice prostituţia în diferite locuri din Galaţi. Erau în permanenţă supravegheate de unul dintre fraţi, iar banii câştigaţi în urma practicării prostituţiei erau luaţi de proxeneţi. În urma audierilor părţilor vătămate, procurorii au calculat un câştig de aproximativ 93.000 de lei. Activitatea infracţională a fost oprită în decembrie 2012, când cei trei fraţi au fost arestaţi preventiv. Acum ei vor fi judecaţi de magistraţii Tribunalului Galaţi, care vor decide ce pedepse li se cuvin.

Citit 4840 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2013 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.