Viol între minori!

Viol între minori!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numele persoanelor implicate în acest caz este mai puţin important. Şi nici fotografia care ilustrează textul, luată de pe internet, nu este importantă.

Ceea ce contează este că, în dosarul, care la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a avut numărul 358/P/2009,  sunt implicaţi doi minori. Unul are „calitatea” de învinuit, celălalt de parte vătămată. Primul i-a provocat celui de-al doilea traume fizice, dar, probabil, mai ales psihice.

Fapta, altfel de o gravitate deosebită, a avut ca punct de plecare, în ziua de 11 martie 2009, o joacă, dacă tot e vorba de minori.  Atunci, M.I., un copil de 6 ani care este vecin cu Sorin D.  (15 ani şi 9 luni la acea dată) a mers, cum o mai făcuse, în vizită la ultimul pentru a se juca cu unul dintre frăţiorii mai mici ai acestuia.

Inocenţă violată

M.I. s-a şi jucat  în acea zi cu băieţelul vecin, în vârstă tot de 6 ani. Asta până la un moment dat, când a rămas singur acasă, doar cu cel mic. Părinţii lui Sorin D. (minorul de 15 ani) nu erau acasă. 

Profitând de aceste condiţii, Sorin D. i-a propus, închipuiţi-vă!, unui copil de şase ani, să-l urmeze într-o dependinţă pentru a întreţine  relaţii sexuale.

În plus, ca să-l convingă, i-a promis micuţului că-i va da nişte jucării. Ce să ştie băieţelul despre relaţii sexuale? Aşa cum scrie şi în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, pentru că speţa (cauza) a ajuns în cele din urmă şi acolo, „nu avea cum să aibă reprezentarea a ceea ce semnifica practic un act sexual”.

Inocent, copilul a acceptat propunerea vecinului mai mare. Acesta l-a dus într-o încăpere alăturată şi l-a dezbrăcat; i-a dat jos pantalonii şi chiloţii, după care… a întreţinut cu acesta relaţii sexuale anale. Ca răsplată i-a dat micuţului jucăriile promise.

Micuţul de 6 ani a plecat acasă, dar în zilele următoare a povestit părinţilor ceea ce s-a întâmplat. Normal, tatăl copilului a sesizat Poliţia şi a solicitat cercetări faţă de Sorin D., ceea ce s-a şi întâmplat.

Mai întâi, copilul de 6 ani a fost examinat medico-legal, confirmându-se producerea unui act sexual intraanal. Victima inocentă a acelui act a avut de altfel nevoie de patru-cinci zile de îngrijiri medicale.

Expertize şi constatări cu iz penal

În acelaşi rechizitoriu al Parchetului se menţionează, fără echivoc,  că a fost vorba de viol, chiar dacă autorul nu a folosit violenţa pentru a-şi duce la capăt ceea ce-şi propusese. A profitat însă de imposibilitatea minorului de 6 ani de a-şi exprima voinţa. Copilul, partea vătămată în cauză, nu putea să-şi exprime liber consimţământul la un asemenea act a cărui semnificaţie, cum precizam mai sus, nu a înţeles-o, neavând discernământul necesar.

Normal, pe baza unei astfel de fapte căreia i-a căzut victimă un copil de numai 6 ani, a fost întocmit un dosar penal. Părinţii copilului-victimă a violului au declarat că nu au pretenţii civile, probabil speriaţi de perspectiva de a compărea prin instanţele de judecată, încercând să repare  ceea ce, de fapt, nu prea se mai putea repara.

Juniorul de 16 ani, care nu mai avea antecedente penale, şi-a recunoscut fapta. Asta nu l-a scăpat însă de o expertiză medico-legală psihiatrică şi, potrivit concluziilor unui astfel de raport, „prezintă un intelect la limită, dar discernământul critic asupra faptei comise este păstrat”, ceea ce-l face bun, nu-i aşa?, de judecată şi de pedeapsa ce-i va fi administrată în instanţa de judecată.

A şi fost trimis în judecată, nu înainte de a se întocmi referatul de evaluare de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Galaţi. A fost, de asemenea, audiat în prezenţa unui părinte şi a avocatului desemnat din oficiu.

Desigur, justiţia îşi va urma cursul, în cazul său, la fel cum  viaţa copilului violat va merge înainte. E de sperat însă ca traumele psihice ale victimei să se şteargă măcar graţie acelei fragede vârste a inocenţei.

Totuşi, persistă cu obstinaţie o întrebare. Oare nu s-ar fi putut evita o asemenea grozăvie? E lesne de înţeles probabil că  ideea necesităţii supravegherii îndeaproape, permanente a copiilor măcar până la vârsta majoratului nu-i doar o vorbă goală, iar cazul de faţă o confirmă cu vârf şi îndesat.

Foto: internet

Citit 1875 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.