Evazioniştii din Iveşti lovesc din nou!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dintr-un cont al Raiffeisen Bank SA - Sucursala Lieşti, comisarii Gărzii Financiare Galaţi au cules câteva informaţii privind tranzacţiile comerciale încheiate şi puse în operă de administratorul SC Zebtom SRL Iveşti, dar şi cu privire la tranzacţiile financiar-bancare derulate prin contul deschis la unitatea bancară amintită.

În baza acestor informaţii,  echipele de control ale unor secţii ale  Gărzii Financiare din ţară au făcut controale încrucişate la mai multe societăţi comerciale cu care cei de la Zebtom SRL Iveşti au tranzacţionat diverse produse. Din  verificări a reieşit că în perioada 2006-2008 livrările de mărfuri făcute de firma în cauză au fost în valoare totală de 147.506,80 lei şi s-au concretizat în emiterea a opt facturi fiscale.

Din extrasele de cont ale societăţii, aferente perioadei februarie 2006-iunie 2007, s-a mai aflat că au fost făcute retrageri de numerar din cont  de către asociatul societăţii în sumă totală de 2.660.180 lei, venituri realizate de societate şi nedeclarate.

Cu toate acestea, de la înfiinţare şi până în prezent,  reprezentanţii legali ai SC Zebtom SRL Iveşti nu au depus la organul fiscal teritorial declaraţiile fiscale privind obligaţiile de plată către bugetul de stat, deconturile de TVA, precum şi bilanţurile contabile aferente perioadei verificate.

Ca şi în alte situaţii similare, comisarii Gărzii Financiare au calculat prin estimare în sarcina SC Zebtom SRL Iveşti obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, avându-se în vedere veniturile  realizate de societate. E vorba de  o sumă totală de 2.660.180 lei, inclusiv TVA.

Gaură la buget de aproape 700.000 lei

Neînregistrând în evidenţa financiar-contabilă  tranzacţiile comerciale din perioada 2006-2008, cei de la Zebtom Iveşti au provocat un prejudiciu estimativ bugetului de stat în sumă totală de 693.748,30 lei, reprezentând impozit pe profit estimat în sumă de 317.142,30 lei şi TVA de plată – 376.606,22 lei.

Administratorul societăţii n-a dat curs invitaţiilor de a se prezenta la Garda Financiară pentru control, deşi invitaţiile transmise cu confirmare de primire au fost semnate de destinatar sau de soţia acestuia.

Urmează acum cercetările sub aspect penal, întrucât faptele reprezentanţilor legali ai firmei Zebtom Iveşti - relatate mai sus - intră sub incidenţa prevederilor Legii 241/2005, privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Citit 886 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.