Cei trei mincinoşi de la Metanto

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înfiinţată în 2003, SC Metanto SRL Galaţi, al cărei obiect de activitate era comerţul cu ridicata al produselor intermediare neagricole şi al deşeurilor, precum şi comerţul cu ridicata al metalelor şi minereurilor metalice, a ajuns în cele din urmă şi obiect de lucru atât pentru organele de control financiar-fiscal, cât şi pentru cele de cercetare şi urmărire penală.

S-a întâmplat acest lucru pentru că Neculau Anton, cel care a înfiinţat firma, Mistreanu Panaite şi Sîrghi Mihai, „director economic”, s-au folosit de nume mincinoase, au indus şi menţinut în eroare reprezentanţii legali ai SC Detubări Sonde Service SA Floreşti, SC Mari Dan SRL Galaţi şi SC Rostar Oil SRL Napoca, cu prilejul derulării unor operaţiuni comerciale.

Mai exact, pentru marfa achiziţionată, au emis file cec fără a avea disponibil în cont şi fără a aduce aceasta la cunoştinţa celor ce au fost atinşi în interese de astfel de manopere ilegale. Cei trei făceau asta nu înainte de a le întări cumva viitoarelor victime convingerea că au de-a face cu oameni serioşi. În cele din urmă, cei care au avut neşansa de a intra în relaţii de afaceri cu cei trei s-au ales doar cu o mare pagubă - 114.046,5 lei.

Acestea au fost motivele pentru care cele trei persoane amintite au fost trimise de curând în judecată, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, sub acuzaţia de înşelăciune în formă continuată. În plus, în sarcina învinuiţilor Mistreanu Panaite şi Neculau Anton s-a reţinut şi realitatea că nu sunt la prima abatere de la lege, fiind, de fapt, în stare de recidivă postexecutorie.

Mistreanu Panaite are 39 de ani, e născut în Tecuci şi are domiciliul în comuna Cudalbi, judeţul Galaţi. Neculau Anton are 34 de ani şi este din Galaţi, iar Sîrghi Mihai, de 32 de ani, este, la fel din Galaţi. Toţi, conform încadrării juridice a faptelor pe care le-au comis, sunt pasibili de o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între trei şi 15 ani.

Verdictul final în acest sens se va da în instanţa de judecată.

Citit 2524 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.