Arcada Company nu a fost şi nu este în insolvenţă

Arcada Company nu a fost şi nu este în insolvenţă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Subscrisa, S.C. Arcada Company SA, cu sediul în Galaţi, str. Brăilei c/c Constructorilor, cod poştal 800365, CUI: RO5437520, J17 870 1994, cu domiciliul procesual ales la Cabinet de Avocat „Roşu Angelica”, cu sediul în Galaţi, str. Domnească nr. 11, bloc P1, ap. 5, cod 800015 (unde solicităm a ne fi transmise toate comunicările în legătură cu prezenta sesizare), vă aducem la cunoştinţă faptul că articolul publicat în ediţia din 16 iulie 2013 a cotidianului „Viaţa liberă”, intitulat „Aproape 2.500 de firme gălăţene se află în insolvenţă! Printre ele regăsim numeroase „nume grele»”, dezinformează într-un mod impardonabil cititorii şi, pe cale de consecinţă, a generat în patrimoniul subcrisei prejudicii iremediabile.

Astfel, în articolul menţionat aţi precizat că „La Tribunalul Galaţi s-au înregistrat în ultimul an şi jumătate peste 2.400 de cauze pe legea insolvenţei, ceea ce înseamnă tot atâtea firme care au probleme (…)”, invocând o adresă a Tribunalului transmisă către „Viaţa liberă” prin care era indicat numărul de cauze având ca obiect procedura insolvenţei.

Autorul articolului, precum şi colectivul care a girat publicarea acestuia, ar fi trebuit să ştie însă că existenţa pe rolul unei instanţe a unei cauze având ca obiect procedura insolvenţei nu echivalează cu faptul că S.C. Arcada Company SA, nominalizată în mod expres în conţinutul articolului (sau alte societăţi) se află în insolvenţă, aşa cum într-un mod nescuzabil aţi înţeles să inseraţi atât în titlu, dar şi în întregul conţinut al articolului.

În alţi termeni, simpla promovare a unei cereri de chemare în judecată (în temeiul dreptului de acces la o instanţă imparţială, drept garantat oricărei persoane de dispoziţiile art. 21 din Constituţia României şi ale art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului), prin care un creditor solicită deschiderea procedurii insolvenţei, nu echivalează cu existenţa unei stări de insolvenţă, aceasta trebuind să fie constatată printr-o hotărâre judecătorească irevocabilă.

În ceea ce ne priveşte, vă facem cunoscut faptul (care putea fi lesne verificat, informaţiile regăsindu-se pe portalul Tribunalului Galaţi, www.portal.just.ro la care faceţi trimitere în lista cu societăţile indicate a fi în stare de insolvenţă) că cererea de deschidere a procedurii insolvenţei promovată de SC Codin SA Botoşani a fost respinsă prin sentinţa civilă nr. 639/25.04.2012 a Tribunalului Galaţi - Secţia a II-a Civilă, pronunţată în dosarul nr. 1872/121/2012, fiind admisă în acelaşi timp contestaţia subscrisei, această sentinţă devenind irevocabilă prin decizia civilă nr. 737/29.10.2012 a Curţii de Apel Galaţi - Secţia a II-a civilă.

Mai mult, cererea pe care SC Codin SA, prin lichidatorul judiciar, a promovat-o, ulterior, pe calea dreptului comun, în vederea recuperării creanţei care a stat la baza cererii de deschidere a procedurii insolvenţei formulată împotriva subcrisei, cerere ce a făcut obiectul dosarului nr. 5302/121/2012, a fost soluţionată de Judecătoria Galaţi în sensul respingerii acesteia, prin Sentinţa civilă nr. 5829/4.06.2013, dovedindu-se, astfel, că ambele demersuri ale creditoarei au fost apreciate de către instanţa de judecată ca fiind în afara dispoziţiilor legale.

Vă învederăm că SC Arcada Company SA este o societate comercială care obţine profit din activitatea desfăşurată, care derulează contracte de mare anvergură şi care îşi onorează obligaţiile asumate; în acest context, imaginea publică a societăţii noastre a fost, în mod esenţial, deteriorată de articolul menţionat anterior, fiind obligaţi să oferim explicaţii partenerilor contractuali, dar şi instituţiilor publice cu care am încheiat contracte ce cad sub incidenţa regulilor procedurii achiziţiei publice.

Avocat Angelica Roşu, reprezentant juridic al Arcada Company

Citit 5895 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iulie 2013 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.