Campanie VL "Destine în derivă": Avea trei ani când a dispărut. Anchetatorii bănuiesc că a ajuns la mafia cerșitului

Campanie VL "Destine în derivă": Avea trei ani când a dispărut. Anchetatorii bănuiesc că a ajuns la mafia cerșitului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai grea lovitură pentru familiile care pierd pe cineva drag survine în momentul în care dispare un copil. Cazul Kassandrei Ungureanu este deja unul istoric pentru poliţiştii de la Urmăriri, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi. În luna mai a anului 1999, fetiţa pe atunci în vârstă de trei ani a dispărut din centrul Galaţiului, din faţa magazinului Winmarkt.

Din cercetările Poliţiei rezultă faptul că fetiţa a fost lăsată de către mama sa în grija altei persoane, pentru a cerşi. În continuare, însă, lucrurile sunt în ceaţă. „De-a lungul timpului, mama a fost testată inclusiv cu detectorul de minciuni, însă rezultatele nu sunt concludente pentru anchetă”, a spus comisarul Iulian Vizitiu, şeful compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

În cazul în care se dovedeşte că presupunerile sunt adevărate, mama ar putea petrece ceva timp după gratii, având în vedere că, potrivit IPJ Galaţi, minora “este cunoscutã cu tulburări de comportament, provine dintr-o familie dezorganizată şi a fugit de mai multe ori de la domiciliu”.

Pe de altă parte, mama a negat de nenumărate ori, atât în faţa presei cât şi în faţa anchetatorilor că ar fi lăsat-o la cerşit pe copilă. „N-am trimis-o niciodată la cerşit şi nici n-am vândut-o. Dacă era s-o vând, de ce m-aş mai fi chinuit cu ea doi ani şi opt luni. Puteam s-o dau de când am născut-o”, a explicat Lenuţa Ungureanu.

Din câte se pare, micuţa a fost luată de pe stradă de o femeie, Gabriela Dumitru, pe care un martor susţine că ar fi văzut-o îndreptându-se către Gara CFR Galaţi. De altfel, după doi ani de la dispariţie, în 2001, femeia cu pricina a fost găsită la Bucureşti. Lângă ea, într-un tunel de metrou a fost descoperită şi o fetiţă, a cărei vârstă părea a fi apropiată de cea a Kassandrei. Numai că, în momentul în care fetiţa a fost adusă la Galaţi de oamenii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la Bucureşti, Lenuţa Ungureanu, mama Kassandrei, nu a recunoscut-o ca fiind fiica ei.

Conform Poliţiei, în 2001, nu a fost posibil să se stabilească dacă fetiţa găsită la Bucureşti era Kassandra sau nu, deoarece la acel moment nu exista posibilitatea confirmării identităţii cu ajutorul unui test ADN.

Gabriela Dumitru a locuit timp de aproape trei săptămâni alături de Lenuţa Ungureanu, mama Kassandrei susţinând că a ajutat-o din pură omenie.

În august 2009, Gabriela Dumitru, presupusa răpitoare a fost adusă pentru ultima oară la audieri, la Galaţi. Sosită sub escortă de la Bucureşti, ea a fost interogată mai bine de trei zile de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale. „Nu a putut da o declaraţie coerentă despre ce s-a întâmplat în urmă cu zece ani şi nu se poate stabili cu exactitate gradul său de vinovăţie în dispariţia minorei Kassandra Ungureanu”, declară comisarul Vizitiu.

Cei care pot da relaţii despre Kassandra pot suna la numărul unic de Urgenţă 112.

Citit 2176 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2013 23:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.