Campanie VL „Destine în derivă”: Un fost ofiţer SRI, dispărut de la azil

Campanie VL „Destine în derivă”: Un fost ofiţer SRI, dispărut de la azil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai bine de 13 ani au trecut de când un fost cadru al serviciilor secrete a plecat din Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” din Galaţi fără ca nimeni să mai ştie ceva de el


Oficial, este în viaţă. Ar avea acum 81 de ani şi, teoretic, ar fi un bătrânel care umblă prin lume nemaigăsind drumul spre casă. Sau, mai bine zis, spre Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” din Galaţi, instituţie pe care a părăsit-o fără o vorbă în primele zile ale anului 2000. Nici măcar cei doi copii sau poliţiştii în evidenţa cărora se află ca persoana dispărută nu mai ştiu nimic de cel care, în urmă cu trei decenii, era ofiţer de Securitate.

Ion Dominte s-a născut la Iaşi, în luna noiembrie a anului 1932. Viaţa l-a adus în Galaţi. Căsătorit şi tată a doi copii, Dominte a fost ofiţer în cadrul Securităţii pe care ar fi părăsit-o la mijlocul anilor '80, cu gradul de căpitan în rezervă. Divorţat în anii '70, bărbatul s-a distanţat de copii, un băiat şi o fată. Pensionar, a ajuns să stea la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Galaţi. Ultimele contacte cu membrii familiei le-ar fi avut, se pare, la mijlocul anilor '90.

„Fiica sa nu a mai ştiut de el nimic până în 1993. Apoi, în 1997, se pare că i-ar fi cerut nişte bani. Potrivit informaţiilor noastre, persoana dispărută avea pierderi mari de memorie şi consuma alcool. Astfel, este foarte posibil ca odată plecat din cămin să nu mai fi ştiut să revină şi nici să dea informaţii care să ajute la reperarea sa”, ne-a precizat Radu Pleşa, ofiţer în cadrul Biroului Urmăriri  - IPJ Galaţi.

Autorităţile au slabe speranţe că îl vor mai găsi pe fostul ofiţer, dispărut în urmă cu 13 ani, dar îl caută în continuare pentru că, până la acest moment, nu le-a fost semnalat nici un deces al vreunei persoane cu semnalmentele bărbatului. Nici familia nu a solicitat declararea judecătorească a morţii, aşa că Ion Dominte este, oficial, urmărit.

Semnalmentele sale sunt: înălţime 1,70m,  greutate 60-65 kg, corpolenţă atletică, ten închis, părul cărunt, firul drept, faţa ovală, nasul drept, ochii căprui, urechile mari cu lob dezlipit, gura mare cu buze medii, bărbia rotundă. Ca semne particulare, degetele mari de la ambele mâini prezintă amputaţii ale falangelor.

În cazul în care există persoane care l-au văzut pe acest bărbat sau au informaţii care ar putea duce la identificarea şi găsirea lui, sunt rugate să anunţe poliţia, pe numărul 112, sau Biroul Urmăriri din cadrul IPJ Galaţi, la 0236/407.000.

Citit 2851 ori Ultima modificare Luni, 26 August 2013 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.