Campanie VL "Destine în derivă": Manole Relu, un boschetar cu două imobile

Campanie VL "Destine în derivă": Manole Relu, un boschetar cu două imobile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printre cei daţi dispăruţi în ultimii ani se află şi unii care reprezintă pioni principali în anchete penale. Printre aceste persoane se numără şi Manole Relu, personaj important în ancheta ce-l vizează pe fostul deputat Mihail Boldea.

Deşi procurorii şi poliţiştii ştiu că acest bărbat era de fapt un boschetar, actele contrazic această informaţie. Manole Relu figurează ca proprietar a două imobile din Galaţi. Nimeni nu l-a văzut însă la aceste locaţii, iar ultimul domiciliu cunoscut pentru el este Spitalul Municipal Galaţi. Bărbatul este una dintre cele mai căutate persoane la ora actuală, pentru că este singurul care ar putea face lumină în cazul apartamentului din I.C.Frimu intabulat pe baza unei sentinţe false.

Acelaşi Manole Relu s-a prezentat în instanţă, ca reprezentant al unei persoane decedate, pentru a-i ceda dreptul de proprietate lui Tudorache Postelnicu pentru casa din strada Cuza nr. 43, prin uzucapiune (folosinţa îndelungată a unui bun oferă drept de proprietate). Casa a fost naţionalizată, iar vechea proprietară a locuit acolo până la moarte. Imobilul era catalogat ca monument istoric, dar a fost declasat de autorităţi, iar de aici a început o adevărată epopee. O persoană decedată în anul 2000, Letiţia Bârlădeanu, apare în 2007 ca parte într-un proces în care a cerut printr-un intermediar, Manole Relu, să i se acorde lui Tudorache Postelnicu dreptul de proprietate prin uzucapiune. În dosarul "Cuza 43", procurorii arată într-o ordonanţă de declinare a competenţei că acesta nu a fost identificat niciodată şi că şi-a dat ca adresa Spitalul Municipal. Procesul prin care Tudorache Postelnicu a devenit proprietar a început în februarie 2007 şi s-a finalizat în august, acelaşi an. Aici au fost folosiţi martori, care mai târziu aveau să le declare procurorilor că au fost plătiţi şi învăţaţi să spună că Postelnicu a locuit zeci de ani pe Cuza 43, imobil care era şi este o  ruină.

Acestea sunt motivele pentru care Manole Relu este acum căutat de poliţiştii gălăţeni. În ciuda faptului că nu a avut un domiciliu stabil, el a reuşit să creeze prejudicii foarte mari, găsirea sa fiind necesară finalizării unor procese ce datează de ani de zile. El a fost dat dispărut de autorităţi, iar cei care l-au văzut sau pot da detalii despre el se pot adresa fie celei mai apropiate secţii de poliţie, fie direct procurorilor  DIICOT Galaţi.

Citit 2473 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2013 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.