"Stăpânii de sclavi" de la Scânteieşti, aproape de a doua condamnare

"Stăpânii de sclavi" de la Scânteieşti, aproape de a doua condamnare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ştefan Patriche, stăpânul de stână acuzat de uciderea unui bătrân din Bârlad, este pe punctul de a primi o a doua condamnare, într-un alt dosar în care este vorba tot despre uciderea în bătaie a unui cioban. Magistraţii Tribunalului au finalizat cercetarea judecătorească şi urmează să dea o soluţie.

Ştefan Patriche, Paul Covaci şi Nicu Ţecu au fost acuzaţi iniţial că au ucis în bătaie un bătrân pe care-l aduseseră din Bârlad ca să muncească la stână. Ultimii doi l-au lovit până când victima a căzut la pământ. Ei l-au luat, l-au dus în colibă şi l-au lăsat acolo până când au realizat că omul respiră din ce în ce mai greu. Atunci l-au chemat pe Ştefan Patriche, care l-a pus în maşină şi l-a dus la Bârlad, unde l-a abandonat lângă calea ferată, acolo unde a şi fost găsit de oameni. După decesul bătrânului, fapta s-a transformat în crimă, iar cei trei, găsiţi responsabili, au fost condamnaţi la ani grei de puşcărie, între 11 ani şi patru luni şi 11 ani şi jumătate.

În timpul acestei anchete, procurorii au aflat de o altă crimă, comisă în acelaşi fel.

Dănuţ Roşca, adus din localitatea Murgeni, ca să lucreze la ferma lui Patriche din Scânteieşti, a vrut să fugă de aici, în vara lui 2007. Martorii au povestit că Dănuţ, poreclit Vasluianu, a venit beat şi s-a culcat. Covaci l-ar fi trezit, cerându-i să muncească. Roşca a fugit, iar Covaci l-a urmărit până în pădurea din preajma stânei. Pentru că Dănuţ Roşca era mai înalt, Paul Covaci l-a legat cu o sârmă de mâini, lovindu-l cu pumnii şi picioarele în piept. Când s-a întors din pădure, martorii afirmă că l-ar fi auzit spunând: „Gata, l-am achitat şi pe ăsta”. Tot martorii au declarat judecătorului că Patriche le-ar fi cerut să le spună anchetatorilor că n-au văzut şi n-au auzit nimic în afară de faptul că, fiind beat, omul a căzut din căruţă şi s-a lovit cu capul de nişte pietre. Acesta a şi fost motivul pentru care i-a pus pe ciobani să răstoarne căruţa.

Culmea este că, la unul dintre termene, soţia şi fiica celui ucis au fost în sală. Auzind varianta Parchetului au izbucnit în lacrimi, pentru că în tot acest timp au crezut că Dănuţ Roşca a murit cum li se povestise în urmă cu şase ani. Mai mult, Ştefan Patriche ar fi ajutat familia cu bani de înmormântare, motiv pentru care au şi renunţat să-i ceară ceva ulterior, când au auzit că este arestat. Rămâne de văzut care va fi decizia magistraţilor în acest dosar.

Citit 2704 ori Ultima modificare Luni, 30 Septembrie 2013 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.