Dosarul fabricii clandestine de ţigări de la Tirighina se apropie de final

Dosarul fabricii clandestine de ţigări de la Tirighina se apropie de final
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul „fabricii de ţigări” de la Tirighina, judecătorul a dat două termene într-o lună, în speranţa că vor ajunge la instanţă datele cerute în vederea soluţionării procesului. Astfel, pe 13 ianuarie, la Tribunal, cercetarea judecătorească n-a putut înainta din cauză că unul dintre inculpaţi, Remus Pungan, nu a avut avocat, dar şi pentru că lipseau informaţii ce ar fi trebuit furnizate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Rămâne de văzut dacă următoarea întâlnire în instanţă va fi şi termenul la care se va pune punct acestui proces.

Scandalul "fabricii de ţigări" a demarat în decembrie 2011, când au fost arestaţi, la cererea DIICOT Galaţi, Remus Pungan, Cornel Uşurelu, Ionuţ Uşurelu, Vasile Carp, Lucian Beldiman şi Eugen Ciobotaru. Toţi au fost acuzaţi de contrabandă de ţigări. De obicei, în astfel de infracţiuni, ţigările erau aduse de peste Prut şi băgate pe piaţa neagră, unde se vindeau fără să se achite taxe. În acest caz, inculpaţii au închiriat o hală în complexul de la Tirighina, unde au instalat o linie tehnologică, făcându-şi propria "fabrică de ţigări", de unde şi numele dosarului.

În iunie 2012, cazul a ajuns la Tribunal, unde, în afara celor arestaţi, au mai apărut încă două nume: Bogdan Mihalcea şi Ecaterina Meiroşu. Primul are un mandat de arestare pe numele său, dar a reuşit să dispară, motiv pentru care este judecat în lipsă. Cea de-a doua persoană a fost cercetată şi judecată în libertate.

De atunci şi până în prezent, procesul şi-a urmat cursul firesc, fiind audiaţi inculpaţii şi martorii. De asemenea, în cei peste doi ani de urmărire penală şi cercetare judecătorească, inculpaţii au tot cerut să fie puşi în libertate, dar acest lucru nu s-a întâmplat decât o singură dată, însă în recurs Curtea a trimis dosarul pentru a fi rejudecat pe măsura arestării. Tribunalul le-a prelungit mandatele celor arestaţi, iar Curtea a mers pe această variantă. Rămâne de văzut cum va fi soluţionat acest dosar penal.

Citit 2747 ori Ultima modificare Joi, 30 Ianuarie 2014 09:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.