Avocaţii cer eliberarea afaceristului gălăţean Gruia Stoica sau arestarea la domiciliu

Avocaţii cer eliberarea afaceristului gălăţean Gruia Stoica sau arestarea la domiciliu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Avocaţii lui Gruia Stoica au cerut marţi instanţei supreme lăsarea în libertate a omului de afaceri sau arestarea acestuia la domiciliu, potrivit normelor noului Cod de procedură penală.

Instanţa supremă a dezbătut marţi recursul lui Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Român (GFR), împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de arestare preventivă pentru 29 de zile, în dosarul în care este acuzat de cumpărare de influenţă, după ce i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa şi GFR.

Avocaţii lui Gruia Stoica au invocat prevederi din noul Cod de procedură penală şi au arătat că faptele de care omul de afaceri este acuzat nu sunt dovedite cu probe şi că o bună parte dintre acestea ar fi obţinute ilegal de către procurorii DNA.

Aceştia au arătat că procurorii anticorupţie ar fi făcut interceptări nelegale, iar alte interceptări făcute în baza legii siguranţei naţionale nu au fost obţinute legal, pentru că ele nu au fost făcute cu un mandat de la judecător.

Avocaţii au mai spus că procurorii DNA nu pot proba acuzaţia pe care i-o aduc lui Gruia Stoica, astfel că cercetarea ar trebui făcută cu acesta în stare de libertate.

Citit 1683 ori Ultima modificare Marți, 04 Februarie 2014 12:39

3 comentarii

 • postat de Curiozitate
  Luni, 10 Februarie 2014 10:48
  86.127.211.***
  Ştie cineva o singură privatizare care nu s-a făcut contra şpagă, comision (şpagă legală) sau şantaj/presiuni politice (chiar dacă au fost de la înaltele porţi europene sau chiar de peste ocean)?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ana List
  Duminică, 09 Februarie 2014 19:58
  89.137.139.***
  Hai, că treaba e alta. "Marii investitori", "investitorii strategici" care, după ce dau mită, cumpără, storc cât se poate şi apoi lasă în ruină NU TREBUIE să fie români. Pentru că nici n-ar putea să fie români. Gruia Stoica, chiar dacă e din Toflea, ar fi reabilitat acest sector economic şi acest lucru nu este admisibil. Probabil că el a vrut să contracareze pe alt mituitor care trebuie să facă din C.F.R. Marfă ceea ce au făcut alţii din marile întreprinderi din România.
  (P.s. Am fost în urmă cu trei săptămâni la Sinaia. M-am plimbat iarăşi, nici nu ştiu pentru a câta oară, pe lângă Întreprinderea de Mecanică Fină. Perla industriei Româneşti înainte de 1989. O bijuterie de întreprindere care ascundea zeci de tehnologii unice în lume. M-am convins că e 100% ruină. Probabil că utilajele şi tehnologiile unice de acolo sunt în ţările artizanilor/scenariştilor revoluţiei române din 1989. Românii încă dorm şi mai cred că în 1989 li s-a vrut binele. Iar acum, dacă încearcă să salveze ceva cineva din România, dă-i la cap!)
  0
  0
  Raportează
 • postat de mara
  Joi, 06 Februarie 2014 16:03
  82.157.218.***
  sinteti si voi plini de bani! de aceea cereti punerea in libertate a unui mafiot.
  sa va fie rusine , banditilor de avocati.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.