S-au dat primele condamnări în dosarul fabricii clandestine de ţigări de la Tirighina

S-au dat primele condamnări în dosarul fabricii clandestine de ţigări de la Tirighina
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Izbucnit în decembrie 2010, scandalul fabricii clandestine de ţigări din complexul de la Tirighina a căpătat o primă soluţie. Cea mai mare condamnare, de nouă ani de puşcărie, o are Eugen Ciobotaru, cea mai mică pedeapsă, de patru ani şi jumătate, o are sora acestuia, Ecaterina Meiroşu, restul de până la opt inculpaţi au primit câte opt ani de carceră. Astfel, Tribunalul Galaţi i-a condamnat la câte opt ani de închisoare pe Remus Pungan, Ionuţ Uşurelu, Cornel Uşurelu, Vasile Carp, Lucian Beldiman şi Bogdan Mihalcea, ultimul primind condamnarea în lipsă. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu acest dosar la instanţele unde condamnaţii vor ataca sentinţa.

Interesant este că sentinţa, care nu este definitivă, a venit chiar în ultima zi de aplicare a vechiului Cod penal, 31 ianuarie. După cum se ştie, de la 1 februarie, odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări penale, o bună parte din timp, în dosarele care au fost instrumentate pe vechiul cod, magistraţii vor uza atât de vechiul, cât şi de noul cod penal, alegând sancţiunea cea mai uşoară pentru inculpaţi. Dat fiind faptul că „dosarul fabricii de ţigări” s-a finalizat exact în ultima zi a lunii ianuarie, cazul nu a beneficiat de o astfel de prevedere, dar, cel mai probabil, în căile de atac se va uza de noua legislaţie.

Reamintim că dosarul, instrumentat de DIICOT Galaţi, a rămas în memoria colectivă prin faptul că inculpaţii nu au făcut contrabanda de ţigări clasică, mai exact să le aducă de peste Prut şi să le vândă, ei au instalat o linie tehnologică, prin care îşi făceau singuri pachetele cu tutun de contrabandă în halele închiriate în Complexul de la Tirighina.

Citit 3392 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2014 20:12

2 comentarii

 • postat de bubu
  Joi, 06 Februarie 2014 10:00
  5.13.148.***
  statul romin pierde bani timp cu procesele. CA SI PARERE; EU IN LOC DE CONDAMNARE CU INCHISOARE LE DADEAM AMENZI PENALE DE ORDINUL MILIARDELOR LE CEREAM SA FUNCTIONEZE IN CONTINUARE CU FABRICA SI 95% sa-l INVESTEASCA IN SPITALELE DI ROMINIA ( MAI ALES CELE DE T B C) TOTUL PE CHELTUIALA LOR.ASTA TIMP DE 5-8ANI.
  0
  1
  Raportează
 • postat de mara
  Marți, 04 Februarie 2014 19:13
  82.157.218.***
  Ei sint de apreciat , nu de condamnat.nu oricine poate instala o linie tehnologica de prelucrarea tabacului.
  Sinteti gelosi pe oamenii destepti...gata la inchisoare. Sa fie cit de repede pusi in libertate.
  Hallo justitia ....sa condamnati pe cei care fura de la stat milioane, nu pe cei care muncesc.
  2
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.