Dosarul Aviasan a ajuns la Curtea de Apel Braşov/ Procesul este în faza secretă

Dosarul Aviasan a ajuns la Curtea de Apel Braşov/ Procesul este în faza secretă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Dosarul Aviasan” a ajuns la Curtea de Apel Braşov, unde a fost înregistrat pe 5 februarie. Deocamdată, procesul este la debut şi potrivit noului Cod Penal se află la stadiu în care judecata este secretă. După ce judecătorul va fi sesizat legal, se va şti şi data la care procesul va deveni public.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii gălăţeni ai DNA, care i-au trimis în judecată pe fostul parlamentar Mihail Boldea, pe fostul şef al Parchetului Judecătoriei, Costache Roşca, pe oamenii de afaceri, Mircea Marosy, Valentina Cojocaru şi Matei Oprea şi pe Ionel Mihăilă. În acest dosar se vorbeşte despre un prejudiciu de aproape 22 milioane de euro. Cei implicaţi sunt acuzaţi că au luat terenul fostei aerobaze a Galaţiului printr-un fals ce ar fi fost făcut de Boldea.

Pe baza documentului falsificat s-a dat o decizie care a permis ca circa 40 de hectare de teren să ajungă în mâinile a câtorva oameni care l-ar fi vândut într-o modalitate menită să li se piardă urma celor care ar fi iniţiat această afacere, cel puţin asta susţin procurorii DNA. Iniţial, anchetatorii au trimis cazul la Curtea de Apel Galaţi, dar Mihail Boldea a cerut strămutarea la o altă instanţă. Curtea Supremă, acolo unde s-a judecat cererea, a indicat Braşovul. Rămâne de văzut care va fi parcursul acestui proces, extrem de interesant prin faptul că a deschis cutia Pandorei în ceea ce a fost considerat a fi cel mai mare tun imobiliar al anilor 2000.

Citit 1812 ori Ultima modificare Duminică, 09 Februarie 2014 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.