La Tribunal/ Scandalul de la Umbrăreşti, înainte de condamnări

La Tribunal/ Scandalul de la Umbrăreşti, înainte de condamnări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul scandalului de la Umbrăreşti, de acum un an şi patru luni, când un tânăr a fost ucis şi alţii au ajuns la spital, se apropie de final. Pe ultima sută de metri, însă, judecătorii s-au văzut în imposibilitatea de a-i audia pe martori, din cauză că unul dintre avocaţi şi-a reziliat contractul cu un inculpat. În aceste condiţii, magistraţii au discutat doar pe măsura arestului, pe care au păstrat-o joi, 13 februarie, pentru cei şapte inculpaţi încarceraţi. Următorul termen de judecată a fost stabilit de magistraţi pentru data de 3 martie.

12 indivizi au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului, în martie 2013, sub acuzaţia de omor deosebit de grav. De atunci, judecătorii au făcut audieri şi au ascultat puncte de vedere menite să lămurească toate aspectele scandalului de la Umbrăreşti.

În noiembrie 2012, la halda de zgură a izbucnit un scandal între două grupări care făceau afaceri cu fier vechi. Violenţele de care au dat dovadă atunci cei implicaţi au uimit întreaga ţară. În timpul „bătăilor de stradă”, care ar fi avut drept scop supremaţia pe halda de zgură, s-au folosit bâte, săbii şi un pistol cu bile de cauciuc. Totul s-a întâmplat în miez de noapte, când, în timp ce se întorceau de la haldă, maşina victimelor a fost oprită în trafic de câteva autoturisme din care au coborât mai mulţi indivizi, care i-au atacat. Unul dintre cei bătuţi a decedat ca urmare a loviturilor primite, lăsând în urmă un copil în vârstă de trei ani, iar ceilalţi doi au ajuns la spital. Aceştia au povestit presei la acel moment că rivalii lor vor doar să-i îndepărteze de la halda de zgură, acolo unde toţi îşi câştigă existenţa din exploatarea fierului vechi.

Acum, Tribunalul se află pe ultima sută de metri a cercetării judecătoreşti, ceea ce înseamnă că, în curând, vom avea parte de primele condamnări.

Citit 2032 ori Ultima modificare Luni, 17 Februarie 2014 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.