Dosar pe ultima sută de metri/ Avocată acuzată de o înşelăciune de 500.000 de lei

Dosar pe ultima sută de metri/ Avocată acuzată de o înşelăciune de 500.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-un dosar de înşelăciune care o are drept protagonistă pe o avocată suspendată din Baroul Galaţi, magistraţii Curţii de Apel au mai dat un termen pentru ca acesteia să-i fie adus cazierul. Avocata este acuzată de înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals. Este cel de-al treilea apărător din Baroul Galaţi, care a ajuns în atenţia procurorilor, după Mihail Boldea şi Mihaela Bolboceanu.

În opinia Parchetului Curţii de Apel, Angelica Jalbă ar trebui să restituie către părţile vătămate în jur de 500.000 de lei. Cercetarea în acest dosar a plecat şi de la sesizările făcute de familia lui Nicu Chiriac, fost angajat al Penitenciarului, acuzat de moartea deţinutului Sandu Constantin. Anchetatorii au stabilit că inculpata a cerut diverse sume de bani de la familia lui Chiriac, sub pretextul că va obţine eliberarea lui.

Tot în rechizitoriu, procurorii au arătat că o victimă pretinde nu mai puţin de 448.942 de lei pentru ceea ce a pierdut ca urmare a acţiunilor avocatei. Ea i-ar fi cerut consiliere în legătură cu o decizie a Curţii de Arbitraj, pe care dorea să o atace la Tribunal. Pentru că Angelica Jalbă nu ar fi făcut acţiunea în timp util, femeia ar fi pierdut „lupta”. Jalbă ar fi încercat să-i dovedească faptul că a introdus dosarul la timp, dar la o altă instanţă decât Judecătoria, aducând ca dovadă două recipise poştale. Ancheta a dovedit, prin răspunsul Poştei, că la data de 1 iunie 2010 nu au fost duse recipise cu numerele indicate de instanţă.

Dosarul se află pe ultima suta de metri a cercetării judecătoreşti, următorul termen fiind stabilit pentru 3 martie.

Citit 3435 ori Ultima modificare Luni, 17 Februarie 2014 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.